ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Drift Mode για τη νέα McLaren

720s-Mclaren

Πέρα από τις επιδόσεις, η νέα P14 υπόσχεται να προσφέρει και άφθονη διασκέδαση, χάρη στα ηλεκτρονικά με τα οποία θα εξοπλίζεται.

Το μυστικό βρίσκεται στο νέο Proactive Chassis Control ΙΙ και συγκεκριμένα σε μία λειτουργία του που ονομάζεται «McLaren Variable Drift Control». Όπως ακριβώς συμβαίνει στο Focus RS, έτσι και εδώ το αυτοκίνητο θα δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να πραγματοποιεί πλαγιολισθήσεις, χωρίς να έχει απαραίτητα τις ικανότητες ενός οδηγού αγώνων. «Το Proactive Chassis Control ΙΙ παράγει αρκετή επιπλέον πρόσφυση, όχι όμως εις βάρος της ισορροπίας και της αίσθησης του αυτοκινήτου», αναφέρει ο Mark Vinnels, επί κεφαλής εξέλιξης της εταιρίας. «Το βάθος και το εύρος της ακρίβειας των χειρισμών και της οδηγικής άνεσης, σε συνδυασμό με το απαράμιλλο επίπεδο συμμετοχής του οδηγού στη δεύτερη γενιά McLaren Super Series είναι απλά εξαιρετικό».

Φυσικά, στα διάφορα οδηγικά modes της νέας Ρ14 περιλαμβάνονται και τα πιο κλασικά Comfort, Sport και Track. Ανάλογα με το τι θα επιλέξει ο οδηγός, μεταβάλλονται διάφορες παράμετροι στον κινητήρα, στις αναρτήσεις, στο σύστημα διεύθυνσης κ.λπ. Αυτό ισχύει και για το Drift mode, που το αυτοκίνητο θα αφήνει τον οδηγό να παίζει με την ουρά του, καίγοντας λάστιχο. Όχι όμως ανεξέλεγκτα, αφού το σύστημα ελέγχου της ευστάθειας θα παραμένει ενεργοποιημένο, έτοιμο να επέμβει όποτε κρίνει σκόπιμο.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!