SMSΑΓΩΝΕΣ

Δεν θα επιστρέψει στην F1 η BMW

bmw_F108-2008-04-1024

Με το πρωτάθλημα της F1 να περνά στην μετά-Ecclestone εποχή πολλές είναι οι φήμες που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα…

Μια από αυτές αφορά στην επιστροφή της BMW στην F1, κάτι που οι Γερμανοί αρνούνται κατηγορηματικά, αφού αυτή την εποχή εστιάζουν στο DTM και στο πρωτάθλημα GT. Μάλιστα τα πλάνα τους περιλαμβάνουν από το 2018 την επιστροφή στο Le Mans, στην κατηγορία GTE. Από την άλλη ο τεχνικός σύμβουλος Andretti, της ομάδας στην Formula E, εξετάζει το ενδεχόμενο της πλήρους εμπλοκής της στο πρωτάθλημα από την σεζόν 2018/1019 με στόχο την επένδυση και την προώθηση της μάρκας στην ηλεκττροκίνηση.

Η BMW είχε ξεκινήσει την εμπλοκή της στην Formula 1 το 1982 ως προμηθευτής κινητήρων της Μπράμπαμ με την οποία πήρε το πρωτάθλημα το 1983 με οδηγό τον Νέλσον Πικέ. Έφυγε από τους αγώνες το 1987 αλλά επέστρεψε το 2000 προμηθεύοντας κινητήρες την Γουίλιαμς με την οποία κέρδισε 10 αγώνες και είχε 17 pole positions. Το 2005 εξαγόρασε την Sauber και έμεινε στους αγώνες μέχρι το 2009, με σημαντικότερη στιγμή την νίκη με τον Κούμπιτσα στο GP του Καναδά το 2008. Αποχώρησε από την F1 λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που ξεκινούσε τότε.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές της χρονιάς και η Ford ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει την επιστροφή της στην Formula 1 ελέω του τεράστιου κόστους.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!