NEA

Στα 1,16 δισ. ευρώ η κερδοφορία της Volvo για το 2016

L

Συνολικά, οι πωλήσεις της Volvo παγκοσμίως τo 2016 αυξήθηκαν κατά 6,2%, σημειώνοντας αύξηση 18,1% στις Η.Π.Α. και 11,5% στην Κίνα, τις δύο μεγαλύτερες αγορές της σουηδικής μάρκας.

Η Volvo Cars ανακοίνωσε εντυπωσιακή αύξηση κατά +66% των λειτουργικών κερδών της για το 2016, στα 11 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες (SEK), έναντι 6,6 δισ. SEK το 2015, καθώς οι πωλήσεις της παγκοσμίως κατέγραψαν νέο ρεκόρ, φθάνοντας τα 534.332 αυτοκίνητα. Εκφρασμένα σε ευρώ, τα ποσά για το 2016 και το 2015 είναι 1,16 δις ευρώ και περίπου 700 εκατομ. ευρώ αντίστοιχα.

Τα καθαρά έσοδα της Volvo Cars για το ίδιο διάστημα αυξήθηκαν κατά +10%, στα 180,7 δισ. σουηδικές κορώνες (περίπου 19,1 δισ. Ευρώ) από 164 δισ. SEK το 2015, ενώ το περιθώριο λειτουργικού κέρδους αυξήθηκε περισσότερο από 50%, κλείνοντας στο 6,1% από 4% που ήταν το 2015.

VΤα αποτελέσματα αυτά είναι η πιο πρόσφατη επιβεβαίωση ότι ο εν εξελίξει οικονομικός και λειτουργικός μετασχηματισμός της Volvo κινείται ταχύτατα και στη σωστή κατεύθυνση. «Η Volvo καθίσταται όλο και πιο εύρωστη εν όψει των επερχόμενων μεγάλων αλλαγών στην αυτοκινητοβιομηχανία», δήλωσε ο Håkan Samuelsson, Πρόεδρος και CEO της Volvo Cars. «Τα νέα μοντέλα μας γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία, οι πωλήσεις κινούνται σε επίπεδα ρεκόρ και τα κέρδη σημειώνουν σημαντική αύξηση. Πρόκειται για αποτελέσματα που αντανακλούν τη συνεισφορά όλων των εργαζομένων. Στον απόηχο αυτών των επιτευγμάτων, είμαι πεπεισμένος ότι και το 2017 οι πωλήσεις μας θα καταγράψουν ένα ακόμη νέο ρεκόρ».

Το τελευταίο οικονομικό έτος ήταν σημαντικό για τη Volvo Cars. Για πρώτη φορά στην 89ετή της ιστορία, η Volvo πραγματοποίησε μια ομολογιακή έκδοση ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, το Μάιο, και ακόμη μία, ύψους 3 δισ. σουηδικών κορωνών, το Νοέμβριο, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο συγκέντρωσε ακόμη 5 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες από την πώληση μετοχών σε τρεις οργανισμούς, με όλες αυτές τις ενέργειες να στέφονται από απόλυτη επιτυχία.

VΣε λειτουργικό επίπεδο, στη διάρκεια του 2016 η Volvo Cars ολοκλήρωσε το λανσάρισμα της Σειράς 90, κορυφαίας στη γκάμα της, «επαναλανσάροντας» με επιτυχία το brand ως αυθεντική premium μάρκα. Επιπλέον, μέσα στο 2016 η Volvo Cars ανακοίνωσε δύο σημαντικές νέες συμμαχίες που ενισχύουν την ηγετική της θέση στα πεδία της αυτόνομης οδήγησης, της συνδεσιμότητας και της ασφάλειας.

Τον Αύγουστο, η Volvo ένωσε τις δυνάμεις της με την Uber, για την ανάπτυξη των αυτόνομων οχημάτων επόμενης γενιάς. Το Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας κοινοπραξίας με την Autoliv, ηγετική δύναμη παγκοσμίως στα συστήματα ασφαλείας οχημάτων, για την ανάπτυξη λογισμικού αυτόνομης οδήγησης. Ήταν η πρώτη φορά που μια premium αυτοκινητοβιομηχανία συνεργάζεται με κορυφαίο προμηθευτή για την εξέλιξη νέων προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού και αυτόνομης οδήγησης.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!