ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ένα πραγματικά πρωτότυπο ρομποτικό καροτσάκι από την Piaggiο [vid]

Η ιταλική εταιρία ανέθεσε στο τμήμα «Piaggio Fast Forward» που εδρεύει στην Βοστώνη να δημιουργήσει μια πραγματικά πρωτότυπη ιδέα που θα μας έκανε την ζωή ευκολότερη… ακόμη και στην λαϊκή αγορά!

piaggio-gita-and-kilo (11)Το όλο πρότζεκτ αποτελεί μία ενέργεια της Piaggio να ανοιχτεί και σε άλλες αγορές, ενώ παράλληλα πειραματίζεται με νέες τεχνολογίες προβάλλοντάς την επωνυμία της. Όπως δήλωσε ο Roberto Colaninno, διευθύνων σύμβουλος της Piaggio, η εταιρία μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θέλει να έρθει ακόμα πιο κοντά στους νέους ανθρώπους και στις ανάγκες τους, και θέλει να παραμείνει καινοτόμος και μπροστά από την εποχή της στις μεγάλες αλλαγές που έρχονται στις σύνθετες μεταφορές μέσα στην πόλη.

piaggio-gita-and-kilo (3)Πρόκειται για δύο αυτόνομα ρομπότ, με τα ονόματα Gita και Kilo, τα οποία θα μπορούσαν να μας λύσουν τα χέρια στην λαϊκή αγορά, στο σούπερ μάρκετ κ.α. Το Kilo είναι ο μεγάλος αδελφός της μικρότερης Gita και χάρη στο μεγάλης χωρητικότητας κάδο του που φθάνει τα 120 λίτρα μπορεί να μεταφέρει έως και 100 κιλά. Και τα δύο ρομπότ μπορούν να ακολουθήσουν τον ιδιοκτήτη τους στην διαδρομή προς το σπίτι χάρη σε ένα εξελιγμένο ηλεκτρονικό σύστημα επικοινωνίας.

piaggio-gita-and-kilo (13)Επίσης, τα ρομποτάκια έχουν την δυνατότητα να κινηθούν σε ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες (έως και 35 χλμ/ώρα) αν ο ιδιοκτήτης του χρησιμοποιεί κάποιο άλλο μέσο όπως ποδήλατο. Επίσης, μπορούν να προγραμματιστούν για μία συγκεκριμένη διαδρομή και προορισμό, χάρη σε ένα εξελιγμένο σύστημα από κάμερες και χαρτογράφησης μέσω GPS.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!