NEA

Η Ferrari 812 Superfast έχει V12 και 800 άλογα!

Αυτή είναι η ισχυρότερη και ταχύτερη Ferrari «ευρείας» παραγωγής (και όχι περιορισμένης όπως η LaFerrari) και θα κάνει ντεμπούτο σε λιγότερο από ένα μήνα στην Γενεύη…

Οπτικά η Ferrari 812 Superfast εσωκλείει την σύγχρονη εκδοχή του σχεδιασμού των 12-κύλινδρων berlinetta της μάρκας με το χαρακτηριστικό μακρύ καπό, ενώ το εσωτερικό είναι φυσικά πολυτελές. Όσο για τις επιδόσεις σημειώστε ένα 0-100 σε μόλις 2,9 δεύτερα και μία τελική ταχύτητα πάνω από 340 χλμ./ώρα (σ.σ. η 812 είναι πολύ ελαφρύτερη από την F12tdf). Εχέγγυο για τα παραπάνω νούμερα αποτελεί ο νέος V12 χωρητικότητας 6.500 κ.εκ. με απόδοση 800 ίππους στις 8.500 σ.α.λ. και 718 Nm στις 7.000 σ.α.λ. (με το 80% της ροπής να είναι διαθέσιμο από τις 3.500 σ.α.λ. προκειμένου να διευκολύνεται η καθημερινή μετακίνηση).

Για την βέλτιστη απόδοση του μοτέρ υιοθετήθηκε άμεσος ψεκασμός με πίεση κυκλώματος στα 350 bar και εισαγωγή μεταβλητής γεωμετρίας, η οποία προέρχεται από τα τελευταία ατμοσφαιρικά σύνολα της F1. Επίσης, ο νέος V12 συνδυάζεται με ένα καινούργιο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με ακόμα μικρότερους χρόνους αλλαγών, ενώ η 812 Superfast διαθέτει φυσικά όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα της Ferrari. Μεταξύ αυτών και την τελευταία γενιά του πατενταρισμένου SSC (Side Slip Control), ενώ για πρώτη φορά χρησιμοποιείται το Virtual Short Wheelbase 2.0 (PCV), που την κάνει ακόμα πιο ευέλικτη και μείωνει και άλλο το χρόνο απόκρισης στους χειρισμούς.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!