NEA

Νέα μοτέρ για τις Jaguar F-Pace, XF και XE ME

H βρετανική εταιρία ανακοίνωσε την προσθήκη δύο βενζινοκινητήρων και ενός ντίζελ που ανήκουν στην σειρά Ingenium…

Με ένα παράλληλο φρεσκάρισμα και μία αναβάθμιση εξοπλισμού, τα τρία νέα μοτέρ θα κινούν τις ΧF και ΧΕ (σε πισωκίνητες αλλά και τετρακίνητες εκδόσεις), ενώ η F-Pace θα εφοδιάζεται με τους δύο top σε ισχύ κινητήρες. Συγκεκριμένα, ο μικρότερος βενζινοκινητήρας είναι ο δίλιτρος turbo 4-κύλινδρος με 200 ίππους, όπου στην ΧΕ δίνει ένα 0-100 σε 7,1 δλ. Η ισχυρότερη εκδοχή του αποδίδει 250 ίππους με το 0-100 χλμ/ώρα να επιτυγχάνεται εδώ σε 6,1 δλ.

Ο νέος δίλιτρος turbo-diesel αποδίδει 240 άλογα και 500 Nm ροπής από τις μόλις 1.500 σ.α.λ., όπου στην περίπτωση της ΧΕ το 0-100 πετυχαίνεται σε 6,1 δλ. με μέση κατανάλωση στα 5,2 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπή στα 135 γρ. CO2/χλμ. Στις ΧΕ και ΧF θα υπάρχει το σύστημα Configurable Dynamics που προσφέρει παραμετροποίηση του σασί, ενώ στο εσωτερικό θα υπάρχει η προαιρετική οθόνη 10 ιντσών με λειτουργία Dual View (όπου ο οδηγός θα μπορεί στην ίδια περιοχή να βλέπει διαφορετικές πληροφορίες από ότι ο συνοδηγός, κάτι που είχαμε δει πρώτη φορά στην S-Class).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!