NEA

To Toyota Yaris GRMN έχει 210 άλογα και «κομπρέσορα»!

Σχεδόν δύο εβδομάδες προτού το σαλόνι της Γενεύης σηκώσει αυλαία οι Ιάπωνες δίνουν τα πρώτα επίσημα στοιχεία για το ταχύτερο Yaris παραγωγής…

Αν απορείτε για την ονομασία του αυτή προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων «Gazoo Racing Masters of the Nürburgring» και η μεγάλη είδηση αφορά στο γεγονός πως ο 1.800άρης τετρακύλινδρος κινητήρας δεν έχει κλασικό turbo, αλλά έναν μηχανικό υπερσυμπιεστή (γνωστός ως «κομπρέσορας»). Σύμφωνα με την εταιρία το GRNM (που είναι και το μοναδικό αυτοκίνητο με κομπρέσορα στην κατηγορία του) θα κάνει το 0-100 σε 6,5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα θα ξεπερνά τα 225 χλμ./ώρα.

Θα υπάρχει μόνο τρίθυρη έκδοση, ενώ θα διαθέτει ένα πολύ εντυπωσιακό body kit, με αεροδυναμικά βοηθήματα που θα παραπέμπουν στο WRC αδελφάκι του, μεγάλες ζάντες, φουσκωμένα φτερά, αεροτομή με διαχύτη κ.λπ. Η σπορ διάσταση θα τονίζεται τόσο στο εσωτερικό όπου θα υπάρχουν πολλές σπορ αναφορές και μπάκετ καθίσματα, ενώ στα μηχανικά μέρη θα υπάρξουν βελτιώσεις στο σύστημα διεύθυνσης, αλλαγές στην ανάρτηση και αναβαθμισμένα φρένα. Περισσότερα, προσεχώς!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!