NEA

Πόσο μπορεί κοστίζει η μία και μοναδική Ferrari 312 T3 που υπάρχει στον κόσμο; [vid]

Το αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες μας ανήκε στον γνωστό Γάλλο συλλέκτη Jacques Setton και θα δημοπρατηθεί στο Λονδίνο για ένα οκταψήφιο νούμερο…

Πρόκειται για ένα από τα πιο πετυχημένα μονοθέσια της Ferrari στην F1, ενώ το αυτοκίνητο που βγαίνει σε δημοπρασία στο Λονδίνο είναι η τρίτη εκδοχή της 312 και φορά το σασί νούμερο 032. Το εν λόγω αυτοκίνητο που έχει απομείνει νίκησε στο ντεμπούτο του, στο αμερικάνικο Grand prix του 1978, ενώ οδηγήθηκε από τον Gilles Villeneuve και τον Carlos Reutemann για εκείνη την χρονιά. Είχε και μία pole position στο Μονακό (εκείνη την χρονιά η Ferrari είχε τερματίσει στο πρωτάθλημα κατασκευαστών δεύτερη, πίσω από την Lotus).

Η ιστορία της 312Τ ξεκινά το 1975 και μέσα σε πέντε χρόνια και έξι διαφορετικές εκδοχές της, κατάφερε να πάρει 61 θέσεις στο πόντιουμ, 4 πρωταθλήματα κατασκευαστών, 3 πρωταθλήματα οδηγός, και 27 νίκες. Χρησιμοποιούσε έναν 12-κύλινδρο επίπεδο κινητήρα ο οποίος απέδιδε περίπου 515 άλογα, ενώ η έκδοση Τ3 (την 312 T3 αντικατέστησε η T4 που ήταν πιο αεροδυναμική) είχε ένα νέο πλαίσιο μονοκόκ και διαφορετική αρχιτεκτονική στην ανάρτηση έτσι ώστε να συνεργάζεται καλύτερα με τα ελαστικά της Michelin.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!