NEA

Η Porsche 911 Turbo είναι αποκλειστικά τετρακίνητη από το 1995!

Με αφορμή το τραγικό δυστύχημα και τις πολλές ανακρίβειες που έχουν ακουστεί, ειπωθεί και γραφτεί ακόμη και από «ειδικούς» να πούμε πως η 911 Turbo (αν τελικά πρόκειται για αυτή την έκδοση) είναι αποκλειστικά τετρακίνητη τα τελευταία 22 χρόνια…

Η Porsche 911 Turbo με τον εσωτερικό κωδικό 997 -που κατασκευαζόταν από το 2005 έως και το 2012- που συμμετείχε στο συγκλονιστικό ατύχημα χαρακτηρίζεται ως πισωκίνητη σε αναλύσεις… από ειδικούς και άσχετους. Ωστόσο, για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους θα πρέπει να πούμε πως η top εκδοχή της 911 κατασκευάζεται αποκλειστικά με κίνηση στους τέσσερις τροχούς από το 1995 με την 1η γενιά να είχε αερόψυκτο boxer με διπλό turbo.

Επίσης, να πούμε πως για να μην αλλοιωθεί το σπορ στοιχείο κάθε Porsche είχε συμφωνηθεί από παλιά με την ένωση κυρίως των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών να μην υπάρχει ηλεκτρονικός κόφτης στα 250 χλμ./ώρα (όπως συμβαίνει και σε πολλά άλλα μοντέλα). Εμείς από την πλευράς μας ως ένα «μικρό blog» οφείλουμε να αποκαταστήσουμε μερικές ανακρίβειες (αν τελικά πρόκειται για αυτή την έκδοση της 911), δίχως να σταθούμε περισσότερο στο τραγικό αυτό συμβάν με αναλύσεις εμπειρογνώμονα και πραγματογνώμονα :-)

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

    1. Σωστά, απλά ο λόγος γίνεται για όσους αναφέρουν την απλή 911 Turbo (και όχι την GT2). Μικρή σημασία έχει μπροστά στο τραγικό συμβάν, αλλά αν πρόκειται για την 911 Turbo καλό είναι να μην αναφέρουν πως είναι πισωκίνητο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!