ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέο Volvo XC60, νέα συστήματα ασφάλειας [vid]

H νέα γενιά XC60 θα κάνει ντεμπούτο σε μερικές μέρες στην Γενεύη και έως τότε η Volvo προβάλλει τα νέα συστήματα ασφαλείας που θα περάσουν και σε άλλα μοντέλα της…

Το νέο XC60 θα εφοδιάζεται με μια εξελιγμένη εκδοχή του City Safety, το οποίο πέρα από το αυτόνομο φρενάρισμα σε επείγουσα ανάγκη, θα μπορεί πλέον να κάνει μικρό-διορθώσεις στο τιμόνι για να υποδεικνύει στον οδηγό πως πρέπει να αντιδράσει. Το σύστημα θα λειτουργεί μεταξύ 50 και 100 χλμ./ώρα και σκοπός του είναι να βελτιώσει σημαντικά την αντίδραση του οδηγού ώστε αυτός να αποφύγει τους κινδύνους από ένα αναπάντεχο εμπόδιο (π.χ. ένα αυτοκίνητο, ένα πεζό ή ένα ζώο).

Επίσης, η υποβοήθηση στο τιμόνι θα ενεργοποιείται αυτόματα όταν το αυτοκίνητο θα αντιλαμβάνεται και άλλα (αυτοκίνητα) εμπρός ή πίσω τους, κυρίως στην «τυφλή» γωνία. Αν το σύστημα αντιληφθεί ένα άλλο όχημα εμπρός ή πίσω από το XC 60 στρίβει αυτόματα το τιμόνι, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να μπει σωστά στην λωρίδα του και να αποφύγει πιθανότητα τρακαρίσματος.

Νέο είναι και το «Oncoming Lane Mitigation» και αφορά στην αποφυγή επαφής ή σύγκρουσης με αυτοκίνητο που έρχεται από το αντίθετο ρεύμα. Αρχικά υπάρχει προειδοποίηση για κίνδυνος από την απέναντι πλευρά, ενώ στη συνέχεια και αν χρειαστεί το σύστημα στρίβει το τιμόνι αυτόματα έτσι ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση. Και αυτό το σύστημα θα μπορεί να είναι ενεργό σε ταχύτητες από 50 έως και 100 χλμ./ώρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!