ΔΙΑΦΟΡΑ

Πόσο μπορεί να πωληθεί ένα τετρακίνητο Citroen 2CV;

To συγκεκριμένο 2CV αποτελεί μέρος μίας εξαιρετικά σπάνιας τετρακίνητη έκδοση από 684 αυτοκίνητα εκ των οποίων διασώζονται περίπου 100 (και όχι όλα λειτουργικά).

Το γεγονός αυτό αναμένεται να ανεβάσει την τιμή του συλλεκτικού 2CV που για την τετρακίνηση δεν είχε ένα κλασικό σύστημα αλλά προσέξτε: έναν κινητήρα στον μπροστινό άξονα και έναν πίσω, δύο κιβώτια και δύο ρεζερβουάρ βενζίνης! Το συγκεκριμένο είχε κατασκευαστεί το 1965 για έναν Βρετανό ανθρωπολόγο στην Νιγηρία που δεν ήθελε ένα κλασικό Land Rover ώστε να ξεχωρίζει από τους εκεί κρατικούς λειτουργούς.

Δύο χρόνια αργότερα υπήρξε ενδοχώρια αναταραχή και ο Βρετανός αποφάσισε να εγκαταλείψει τη Νιγηρία με το τετρακίνητο 2CV του, διανύοντας 1.600 χιλιόμετρα και περνώντας από την Σαχάρα για να φτάσει στο Μαρόκο με τελικό προορισμό την Ευρώπη. Ο Βρετανός αποφασίζει το 1969 να επιστρέψει ξανά από το ίδιο δρομολόγιο στη Νιγηρία και μετά από ένα χρόνο πουλά σε ώρα ανάγκης το Citroen του σε έναν γιατρό.

Μέχρι το 1980 ο ανθρωπολόγος αναζητούσε το αγαπημένο του 2CV και τελικά το βρήκε σε άθλια κατάσταση. Αποφασίζει να το πάρει στην πατρίδα του για να το αναπαλαιώσει και αργότερα να το πουλήσει ξανά. Τώρα, ο πιο πρόσφατος ιδιοκτήτης το έχει διατηρήσει σε άψογη κατάσταση και ετοιμάζεται να το βγάλει στο σφυρί για περίπου 80.000€. Όχι λίγα, αλλά όχι και πολλά για ένα αυτοκίνητο με τόσο μεγάλη πορεία και σπανιότητα…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!