NEA

Σε πρώτο πλάνο η νέα Mercedes-Benz E-Class Cabriolet [vid]

H κάμπριο έκδοση που θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα στο σαλόνι της Γενεύης ολοκληρώνει την τωρινή γενιά W123 της E-Class…

Οι πωλήσεις της νέας ανοιχτής E-Class θα ξεκινήσουν μετά το καλοκαίρι, ενώ όπως ανακοίνωσε η εταιρία σε πρώτη φάση θα υπάρχει μία ειδική έκδοση με τα χαρακτηριστικά «25th Anniversary» και ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό (ζάντες 20΄΄, ξύλινο διάκοσμο, φωτιζόμενα μαρσπιέ, Magic Vision Control κ.λπ.). Όπως και στις προηγούμενες εκδόσεις της ανοιχτής E-Class έτσι και εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα κλασικό κάμπριο με υφασμάτινη οροφή η οποία αναδιπλώνεται σε 20 δευτερόλεπτα (και εν κινήσει έως τα 50 χλμ/ώρα).

Σε σχέση με την απερχόμενη E-Cabrio, η νέα είναι μακρύτερη κατά 12,3 εκατοστά και φτάνει τα 4,826 μέτρα, το πλάτος είναι στα 1,860 μέτρα και το ύψος στα 1,428 μέτρα. Όπως είναι φυσικό υπάρχουν όλα τα κομφόρ, εκ των οποίων ξεχωρίζουν τα συστήματα «Αircap» και «Αirscarf», τα οποία εξασφαλίζουν άνετη μετακίνηση των επιβατών με ανοιχτή την οροφή, με μειωμένους στροβιλισμούς και παροχή θερμού αέρα γύρω από τον αυχένα των εμπρός επιβατών.

Σε ότι αφορά τους χώρους χάρη και στην αύξηση του μεταξονίου κατά 113 χιλιοστά είναι πολύ μεγαλύτεροι για τους επιβάτες από το προηγούμενο μοντέλο με τον χώρο αποσκευών να κυμαίνεται από τα 385 έως τα 310 λίτρα (με την οροφή κλειστή ή ανοιχτή αντίστοιχα). Στο εντυπωσιακό και κορυφαίας πολυτέλειας εσωτερικό τις εντυπώσεις αποσπούν οι διπλές ψηφιακές οθόνες των 12,3 ιντσών (μία για πίνακας οργάνων και μία για την χρήση του συστήματος infotainment). Αυτή η διάταξη υπάρχει στις ακριβές εκδόσεις, ενώ στις πιο απλές υπάρχει κλασικός πίνακας οργάνων και μία οθόνη 8,4 ιντσών στην κεντρική κονσόλα.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες, θα υπάρχουν όπως είναι φυσικό όλες οι επιλογές της E-Class, με την βασική έκδοση E220d να εφοδιάζεται με τον δίλιτρο diesel των 194 ίππων. Ψηλότερα θα βρίσκονται οι εκδόσεις E200, E300 και Ε400 με 184, 245 και 333 ίππους αντίστοιχα (η τελευταία και σε έκδοση 4Matic), ενώ όλες οι εκδόσεις θα συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC των 9 σχέσεων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!