NEA

Το εντυπωσιακό Range Rover Velar σε πρώτο πλάνο [vid]

To νέο Range Rover ονομάζεται Velar, θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Γενεύη και οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν από το φθινόπωρο…

Μετά τη διαρροή ιδού οι επίσημες φωτογραφίες και τα πρώτα στοιχεία για το νέο Range Rover, το Velar, που δεν είναι μόνο αισθητικά πιο κοντά στα μεγάλα μοντέλα παρά στο Evoque αλλά και από πλευράς διαστάσεων. Κι αυτό γιατί με μήκος 4,80 μέτρων είναι μόλις 5 εκατοστά μικρότερο από το Range Rover Sport, ενώ το μεταξόνιό του φτάνει τα 2.874 χιλιοστά, που αποτελούν μια πρώτη ένδειξη για το ότι το εσωτερικό θα είναι και άνετο εκτός από πολυτελές.

Το τελευταίο είναι δεδομένο, ενώ από πλευράς σχεδιασμού ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη αφής των 10,2 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό η οποία μόλις πάρει ρεύμα μετατοπίζεται ελαφρώς προς τα εμπρός. Μεταξύ των ενδείξεων της και το βάθος του νερουύ συτο οποίο ενδεχόμενα βρίσκεται το αυτοκίνητο -φτάνει πάντως τα 650 χιλιοστά για τις εκδόσεις με πνευματική ανάρτηση και τα 600 με στάνταρ- ενώ υπάρχουν φουλ δυνατότητες διασύνδεσης για μέχρι και 8 φορητές συσκευές. Ενδιαφέρον στοιχείο είναι τα χειριστήρια στο τιμόνι, πολλά από τα οποία είναι αφής και το HUD, ενώ σε ότι αφορά το πορτμπαγκάζ το μέγεθός του είναι τουλάχιστον 673 λίτρα.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει 3 diesel και τρεις βενζίνης, με τη βάση να είναι στα 2.000 κ.εκ. και στους 180 ίππους (0-100 σε 8,9 δλ. τελική 193 χλμ./ώρα) για τους μεν και στους 250 ίππους (0-100 σε 6,7 δλ.) για τους δε. Στην πορεία θα προστεθεί μια έκδοση 300 ίππων του τελευταίου, ενώ η κορυφαία θα είναι εξακύλινδρη με μηχανικό υπερσυμπιεστή (kompressor) με 380 ίππους, 0-100 σε 5,7 δλ. και τελική ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα.

Στους diesel τη γκάμα συμπληρώνει η πιο ισχυρή έκδοση των 250 ίππων του δίλιτρου τετρακύλινδρου, καθώς και μια 6κύλινδρη 3.000 κ.εκ. με 300 ίππους. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με τετρακίνηση και αυτόματα κιβώτια, ενώ αν στο σημείο αυτό αναρωτιέστε από πού προκύπτει το Velar σημειώστε πως έτσι ονομάζονταν τα πρώτα πρωτότυπα του αρχέτυπου Range Rover.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!