NEA

To Koenigsegg Agera RS Gryphon των 24 καρατίων

Μία one-off Agera RS κατά παραγγελία του συλλέκτη Manny Khoshbin έχει λεπτομέρειες χρυσού 24 καρατίων, ενώ παρούσες στο σαλόνι της Γενεύης θα είναι και οι δύο πρώτες Regera πριν παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους…

Η Agera RS Gryphon ξεχωρίζει από τα κατάμαυρο κάρμπον αμάξωμα που διασκεδάζουν πινελιές από χρυσάφι, ενώ στο εσωτερικό κυριαρχεί το δέρμα αλκαντάρα, οι βουρτσισμένες ματ επιφάνειες αλουμινίου και φυσικά ο χρυσαφένιες λεπτομέρειες.

Έτσι παρήγγειλε ο συλλέκτης την μοναδική Agera RS Gryphon όπου η τελευταία λέξη Γρύπας και προέρχεται από την ελληνική μυθολογία. Σχετικά με τα μηχανικά μέρη το μοτέρ έχει ανέβει σε ισχύ (στα 1.360 άλογα και 1371 Nm, ίδια ισχύ με του One:1), ενώ το ξηρό βάρος έχει περιοριστεί στα 1.285 κιλά.

Στην ελβετική έκθεση θα παρουσιαστούν και οι δύο πρώτες Regera, από τις συνολικά 80 που προβλέπεται για την συνολική παραγωγή τους (όλες έχουν ήδη πωληθεί). Το μοντέλο είχε παρουσιαστεί από τους Σουηδούς ως concept και τώρα η έκδοση παραγωγής έχει ρυθμιζόμενο υδραυλικά ύψος αμαξώματος, ενεργητική αεροδυναμική και έναν V8 5,0 turbo κινητήρα που ψύχεται από 10 ψυγεία και με απόδοση στα 1.100 άλογα και 2.000 Nm.

Όπως και στα υβριδικά συστήματα (που έχουν περισσότερο το ρόλο ενός boost) των McLaren P1 και LaFerrari, έτσι και εδώ υπάρχουν ηλεκτροκινητήρες για την υποβοήθηση του V8 που αντλούν ενέργεια από υγρόψυκτες μπαταρίες των 4,5 kWh. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τα 1.500 άλογα, περισσότερα για το υβριδικό σύστημα και την διάταξή του μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό άρθρο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!