NEASMSΔΙΑΦΟΡΑΧΡΗΣΤΙΚΑ

Τι προβλέπει η νέα νομοθεσία για τα booster παιδικά καθισματάκια;

Από την 1η Μαρτίου ξεκίνησε να ισχύει σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες η νέα οδηγία η οποία απαγορεύει σε εταιρίες κατασκευής παιδικών καθισμάτων να συνεχίζουν να κατασκευάζουν booster χωρίς πλάτη για παιδιά με ύψος λιγότερο από 1,25 μέτρα και βάρος κάτω από 22 κιλά…

Η νέα νομοθεσία θα ισχύσει από εδώ και στο εξής και θα αφορά τα καθίσματα που θα παραχθούν αυτή την ημερομηνία και μετά. Με βάση αυτό το νέο νόμο τα μοντέλα backless boosters όπως λέγονται θα πρέπει να φτιάχνονται με στόχο παιδιά πάνω από τις προδιαγραφές που σημειώσαμε πιο πάνω, κάτι που στην πράξη αντιστοιχεί σε παιδιά άνω των 7 ετών. Τα παιδιά κάτω από αυτή την ηλικία και τις αντίστοιχες προδιαγραφές ύψους και βάρους θα πρέπει οπωσδήποτε να κυκλοφορούν δεμένα σε booster με πλάτη, για καλύτερη προστασία τους.

Ο λόγος είναι πως εδώ και καιρό τα παιδικά καθίσματα τύπου booster έχουν στοχοποιηθεί από ειδικούς και από οργανώσεις προστασίας του καταναλωτή, καθώς κατηγορούνται ότι δεν προσφέρουν την απαραίτητη προστασία στα παιδιά και λόγο κατασκευής και λόγο κακής χρήσης από τους γονείς. Όπως σημειώνουν οι ειδικοί, τα απλά booster δεν είναι αποτελεσματικά στην προστασία των παιδιών στο κεφάλι και στα πλευρά, ενώ τα σύγχρονα αυτοκίνητα με τους αερόσακους τύπου κουρτίνας απαιτούν καλύτερη προστασία σε αυτά τα σημεία έτσι ώστε να μην υπάρξει τραυματισμός του παιδιού σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!