NEA

Εντυπωσιάζει το VW Arteon!

Με μία εμφατική μάσκα και κουπέ τετράθυρο στιλ το Arteon αποτελεί τον αντικαταστάτη του Passat CC και παράλληλα την ναυαρχίδα της VW στην Ευρώπη…

Το Arteon τοποθετείται πάνω από το Passat και αναμφίβολα πρόκειται για ένα από τα πιο μπάνικα μοντέλα της Volkswagen που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Η σχεδίαση του αμαξώματος συγκλίνει σε μεγάλο βαθμό με εκείνη του Sport Coupe Concept GTE που παρουσιάστηκε πέρυσι. Από την δυναμική σιλουέτα ξεχωρίζει η εμφατική μάσκα με τις γραμμές να μοιάζουν σαν προέκταση των όμορφων φωτιστικών σωμάτων, ενώ πίσω το αποτέλεσμα δείχνει το ίδιο εντυπωσιακό.

Το μήκος φτάνει τα 4,862 μέτρα, το πλάτος τα 1,871, το ύψος τα 1,427 με αποτέλεσμα το Arteon να είναι μεγαλύτερο σε κάθε του διάσταση από το Passat CC. Ενδεικτικά είναι μακρύτερο κατά 6 εκατοστά, ενώ το μεταξόνιο των 2,841 μέτρων (αυξημένο κατά 13,1 εκ.) διασφαλίζει πιο άνετους χώρους και με το πορτμπαγκάζ να προσφέρει 33 περισσότερα λίτρα (συνολικά στα 563, στα 1.557 όταν πέσουν τα διαιρούμενα 40/20/40 καθίσματα).

Στο ταμπλό κυριαρχεί μια οθόνη αφής 9,2’’ που συνδυάζεται με το τελευταίας γενιάς σύστημα πολυμέσων και με πλήρη υποστήριξη σε διασύνδεση, ο φουλ ψηφιακός προαιρετικός πίνακας Active Info Display δεν θα μπορούσε να λείπει από το top VW, ενώ κατά τη νέα μόδα υπάρχει δυνατότητα εκτέλεσης εντολών με χειρονομίες (gesture control),

Εννοείται πως ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας είναι υπερπλήρης συμπεριλαμβάνοντας μία εξέλιξη του Emergency Assist όπου στην περίπτωση πλήρης αδράνειας του οδηγού (π.χ. να λιποθυμήσει) μπορεί αυτόνομα να επιβραδύνει και να κατευθύνει το αυτοκίνητο σε ασφαλές σημείο στον αυτοκινητόδρομο.

Βασισμένο στην πλατφόρμα MQB το Arteon διαθέτει τρεις εκδόσεις κινητήρων βενζίνης και άλλες τρεις ντίζελ. Η βασική 1.5 TSI Evo με τους 150 ίππους είναι γνωστή από το νέο Golf και συνδυάζεται με μηχανικό 6άρι ή αυτόματο DSG-7. Ψηλότερα βρίσκεται η 2.0 TSI με 190 και 276 ίππους, με την ισχυρότερη έκδοση να έχει σύστημα τετρακίνησης 4Motion. Από πλευράς ντίζελ συναντάμε τον 2.0 TDI με 150, 190 και 240 άλογα με τις δύο ισχυρότερες να συνδυάζονται και με τετρακίνηση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!