NEA

Επίσημο: Ο όμιλος PSA εξαγόρασε από την GM την Opel

Πλέον ο όμιλος Peugeot-Citroen είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στην Ευρώπη, μετά το VW Group…

Και επισήμως επιβεβαιώθηκαν τα όσα είχαμε γράψει για ένα από τα μεγαλύτερα ντιλ στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία με την Opel και την βρετανική Vauxhall να περνούν από την General Motors στο PSA Group. Το γεγονός αυτό φέρνει τον PSA πάνω από τον όμιλο Renault-Nissan και κάτω από το VW Group, ενώ από το ποσό των 2,3 δισεκατομμυρίων τα 900 αφορούν τον ευρωπαϊκό κλάδο της GM Financial, που αποκτήθηκε σε συνεργασία με τη γαλλική τράπεζα BNP Paribas.

Μέχρι να ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες η συμφωνία αφορά στην «μεταβίβαση» (η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους) έξι γραμμών παραγωγής και πέντε παραγωγής εξαρτημάτων, το μηχανολογικό κέντρο στο Rüsselsheim και περίπου 40.000 υπαλλήλους. Η GΜ θα κρατήσει την διαχείριση στο μηχανολογικό κέντρο στο Τορίνο που χρησιμοποιείται για διεθνή πρότζεκτ, ενώ τα προϊόντα της Opel θα συνεχίζουν με τις τεχνολογίες της GM και σταδιακά θα υιοθετήσουν τις πλατφόρμες και σασί της PSA.

Ήδη τα Crossland X και Grandland X βασίζονται στα σασί και τους κινητήρες μοντέλων του γαλλικού ομίλου, ενώ μεγάλο ερωτηματικό παραμένει η Vauxhall αφού πρακτικά δεν έχει νόημα η ύπαρξή της και σε συνδυασμό με το Brexit ίσως και να μπουν λουκέτα στα εργοστάσια στο Ellesmere Port και στο Luton. ΤΟ ρεπορτάζ συνεχίζεται…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!