NEA

Το πρώτο υβριδικό MINI είναι το Cooper S E Countryman ALL4

Στην Γενεύη η Mini θα παρουσιάσει το πρώτο της υβριδικό μοντέλο, το οποίο θα ξεκινήσει να διατίθεται από το ερχόμενο καλοκαίρι…

Το Mini Cooper S E Countryman ALL4 είναι plug-in υβριδικό και το σύστημα πρόωσης του συνδυάζει τον γνωστό 3-κύλινδρο 1.500άρη βενζινοκινητήρα του ομίλου BMW με έναν ηλεκτροκινητήρα. Ο τελευταίος είναι τοποθετημένος πίσω προκειμένου να εξασφαλίζεται και η τετρακίνηση, ενώ η συνδυαστική ισχύς του συστήματος φτάνει τους 224 ίππους.

Το υβριδικό Mini χρειάζεται από 2,5 έως 3,5 ώρες για να φορτίσει, μπορεί να καλύψει μέχρι και 40 χιλιόμετρα καθαρά ηλεκτρικά και με ταχύτητα έως 125 χλμ./ ώρα. Όσο έχει ενέργεια η μπαταρία ιόντων λιθίου του ξεκινά με τον ηλεκτροκινητήρα και ο 3-κύλινδρος εμπλέκεται πάνω από τα 80 χλμ./ώρα.

Η επίσημη μέση κατανάλωση είναι στα 2,1-2,3 λίτρα/100 χλμ. με εκπομπή CO2 από 49 έως 52 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο. Η παρουσία του ηλεκτροκινητήρα αλλά και της συστοιχίας των συσσωρευρών έχει επηρεάσει ελαφρώς το πορτμπαγκάζ, που κυμαίνεται από τα 405 έως τα 1.275 λίτρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!