NEA

Σε πρώτη προβολή το νέο Volvo XC60 [vid]

Το ολοκαίνουργιο XC60 κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στην έκθεση της Γενεύης και καλείται να συνεχίσει την πολύ πετυχημένη πορεία της απερχόμενης γενιάς…

Το XC60 αποτελεί το premium compact SUV με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη και όπως φαίνεται η νέα γενιά έχει όλα τα εχέγγυα για να παραλάβει την σκυτάλη από το απερχόμενο μοντέλο. Σχεδιαστικά το νέο XC60 συμβαδίζει με το μοτίβο που εγκαινίασε το XC90 και συνέχισαν τα S90/V90, με την εμφατική μάσκα και τα πρωτότυπα πίσω φωτιστικά σώματα. Από πλευράς διαστάσεων υπάρχει αύξηση κατά 6,2 εκατοστά στο μήκος (σύνολο 4,69 μέτρα), το πλάτος φτάνει τα 1,902 μέτρα (+ 1,2 εκ.), το ύψος υπολείπεται κατά 1,4 εκ. (1,658 μέτρα), ενώ το μεγαλύτερο κατά 9,1 εκατοστά μεταξόνιο (στα 2,865 μέτρα) προμηνύει μεγαλύτερους χώρους για επιβάτες και αποσκευές.

Αρχικά το XC60 θα λανσαριστεί σε τετρακίνητες και αυτόματες εκδόσεις με 8 σχέσεις, ενώ οι προσθιοκίνητες με μηχανικό κιβώτιο θα ακολουθήσουν αργότερα. Όλες οι εκδόσεις είναι δίλιτρες με την ντίζελ D4 να αποδίδει 190 ίππους και την D5 με το PowerPulse στα 235 άλογα. Από πλευράς βενζίνης η T5 έχει 254 ίππους, ενώ η T6 (με turbo + «κομπρέσορα») αποδίδει 320 ίππους και 400 Nm ροπής. Η plug-in υβριδική T8 αποδίδει 407 ίππους με 0-100 σε 5,3 δλ. Οι Σουηδοί κάνουν λόγο για το πιο άνετο και ήσυχο αυτοκίνητο στην κατηγορία του καθώς το νέο XC60 έχει διπλά ψαλίδια μπροστά και πίσω πολλαπλούς συνδέσμους (προαιρετικά υπάρχει αερανάρτηση με αυξομείωση απόστασης από το έδαφος κατά 60 χλστ.).

Όπως και στα S90/V90, έτσι και το XC60 -με εσωτερικό πανομοιότυπο με των πιο πρόσφατων Volvo- θα προσφέρει προαιρετικά το ημιαυτόνομο σύστημα οδήγησης Pilot Assist σε ρόλο «αυτόματου πιλότου» αρκεί να υπάρχει σωστή διαγράμμιση οδοστρώματος, ο οδηγός να ακουμπά το τιμόνι και η ταχύτητα να μην υπερβαίνει τα 130 χλμ./ώρα. Επίσης, η Volvo προβάλει το νέο Steer Assist (εξέλιξη του City Safety που μπορείτε να δείτε στο σχετικό άρθρο), το CleanZone τετραζωνικό κλιματισμό που «φιλτράρει» τις ακαθαρσίες και τα μικροσωματίδια του αέρα, το γνωστό Sensus με πλήρη διασύνδεση smartphone, την εφαρμογή Volvo On Call με τα νέα γραφικά και δυνατότητες κ.α.

Η παραγωγή του νέου XC60 θα ξεκινήσει τον Απρίλιο στο εργοστάσιο στο Torlanda της Σουηδίας, ενώ το νέο SUV της Volvo αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά από το φθινόπωρο για να αντιμετωπίσει τα αντίπαλα Audi Q5, BMW X3 και Mercedes-Benz GLC.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!