NEA

Το νέο Honda Civic Type-R έχει και πάλι 320 άλογα

Η διάθεση του πιο καυτού Honda στην ευρωπαϊκή αγορά θα ξεκινήσει την ερχόμενη άνοιξη…

Ακολουθώντας την γραμμή που χάραξε το προηγούμενο Civic Type-R, έτσι και το νέο κάνει έκδηλες τις προθέσεις του και μόνο που το βλέπεις. Η πολεμική του φορεσιά προσεγγίζει εκείνη ενός αγωνιστικού πίστας με την εμπρός race μάσκα, την εισαγωγή αέρα στο καπό, τους φουσκωμένους θόλους, τα LED στοιχεία, τους τροχούς 20 ιντσών με τα αποκλειστικά Continental ContiSportContact την τεράστια πίσω φτερούγα και τις τρεις(!) απολήξεις στο πίσω μέρος να συμπληρώνουν το εμφατικό σύνολο του νέου Type-R που φλερτάρει με το όριο της υπερβολής.

Η αλήθεια είναι πως οι Ιάπωνες έκαναν αυτό που είχα υποσχεθεί, δηλαδή να διατηρήσουν την φόρμα του concept που είχε παρουσιαστεί σε προηγούμενες εκθέσεις. Από την άλλη, έχει διατηρηθεί και το βασικό  DNA του αυτοκινήτου συνεχίζοντας με τον συνδυασμό του δίλιτρου turbo VTEC που συνεχίζει να αποδίδει 320 άλογα και 400 Nm που περνούν στους μπροστινούς τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου με 6 πυκνά κλιμακούμενες σχέσεις και μηχανικού μπλοκέ.

Σε σχέση με το προηγούμενο Type-R η δυσκαμψία του πλαισίου έχει βελτιωθεί κατά 38%, ενώ αναβαθμισμένη είναι η ανάρτηση μπροστά με γόνατα MacPherson με στόχο την μείωση του torque steering (τράβηγμα τιμονιού κατά την επιτάχυνση), ενώ νέα γεωμετρία και πολλαπλούς συνδέσμους έχει ο πίσω άξονας. Επιπρόσθετα των επιλογών Sport και +R υπάρχει και η νέα Comfort ώστε τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και γενικότερα το σασί να είναι πιο άνετο στην καθημερινή χρήση. Τέλος να πούμε πως το νέο Type-R θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στο Swindon της Βρετανίας και σύντομα θα μας απασχολήσει ξανά με το σχετικό βίντεο και την γνωστοποίηση των επιδόσεων του.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!