NEA

H Artega επιστρέφει με το Scalo Superellectra

Πρόκειται για μία μικρή εταιρία από την Γερμανία που ιδρύθηκε το 2006 αλλά τον Ιούλιο του 2012 είχε καταθέσει αίτηση πτώχευσης…

Και όπως φαίνεται η Artega βρήκε κάποιον επενδυτή για να επιστρέψει με ένα πρωτότυπο μοντέλο που παρουσιάζει στην Γενεύη. Για την ακρίβεια πρόκειται για μία νέα εκδοχή του Electric Scalo που είχε παρουσιάσει το 2015 στην Φρανκφούρτη και που εξοπλίζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 1.020 ίππων με 1.620 Nm ροπής. Το 0-100 πετυχαίνεται σε 2,7 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 300 χλμ./ώρα.

Χάρη σε μπαταρίες 120 kWh(!) το Scalo Superellectra θα διασφαλίζει μια εντυπωσιακή αυτονομία που θα φτάνει τα 500 χιλιόμετρα, ενώ η Artega λέει πως το μοντέλο θα είναι έτοιμο μέχρι το 2019 προς παραγωγή συνολικά 50 μονάδων στην τιμή των 1,3 εκ. ευρώ έκαστο. Φυσικά, όλα τα παραπάνω ακούγονται πολύ ωραία για να… υλοποιηθούν εκτός και αν η Artega κλείσει αρκετές παραγγελίες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!