NEA

Στην VW η Alfa Romeo, σε Κινέζους η Fiat;

Με αφορμή την εξαγορά της Opel από τον όμιλο PSA οι φήμες φουντώνουν και για την Fiat-Chrysler. Ειδικά από την στιγμή που ο ίδιος ο Marchionne φέρεται να υποστηρίζει σε δηλώσεις του πως μια προσφορά από την VW θα ήταν ευπρόσδεκτη!

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η VW θα επανέλθει με μία καλή πρόταση που θα μπορούσε να συζητηθεί» ήταν τα λόγια του που αναπαράγουν πολλά ξένα δημοσιεύματα, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι η εξαγορά της Opel δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην VW καθώς δημιουργεί έναν ισχυρό ανταγωνιστή μέσα στα πόδια της. Εδώ ο Marchionne φαίνεται να επιβεβαιώνει την καλή άποψη που έχει για το ντιλ PSA-Opel, αλλά διαψεύδει τα όσα είπε σε συνέντευξη του στο βρετανικό Autocar (δηλ. πως δεν υπάρχει θέμα πώλησης).

Πάντως, ο Marchionne είναι γνωστός για την τόλμη του (που μάλλον λειτουργεί αρνητικά) στις συγχωνεύσεις και συνεργασίες, αφού αυτός ενορχήστρωσε το ντιλ με την Chrysler. Και όπως είχαμε γράψει τα οικονομικά του γκρουπ FCA πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, με μεγάλο συσσωρευμένο χρέος και νέα προβλήματα (όπως τα πρόστιμα από τις ανακλήσεις) να απειλούν την βιωσιμότητα της Fiat-Chrysler.

Για να δούμε αν αυτή την φορά τα πράγματα είναι τόσο στριμωγμένα για τους Ιταλούς που θα οδηγήσουν στην ολική εξαγορά από την VW. Από την άλλη υπάρχουν τα σενάρια της εξαγοράς μόνο της Alfa Romeo, ενώ της Fiat να περνά ίσως σε κινεζικά χέρια (όπως έχουν πωληθεί αρκετά ιταλικά στούντιο, π.χ. o Italdesign, δίχως να ξεχνάμε τον Pininfarina που ανήκει στην ινδική Tata κ.α.). Όσο για την Chrysler μπορεί να ακολουθήσει την οδό του επαναπατρισμού όπως έγινε με την General Motors και την Opel. Για να δούμε, τι θα δούμε, πολλές είναι οι φήμες αλλά και ο καπνός…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!