BLOG

Πως λύνονται τα προβλήματα της οδικής ασφάλειας; [blog]

Ο θίασος που έκανε -με αφορμή το τρομακτικό δυστύχημα με την Porsche στην Αθηνών-Λαμίας- παρέλαση από τα τηλεοπτικά δίκτυα και τα social media, ήταν πολυπληθής και με διάφορα “νούμερα”, από τρομολάγνους της “γενοκτονίας στους δρόμους” έως τους κλασικούς θιασώτες της Παιδείας και της μαγικής ικανότητας που έχει αυτή να διορθώνει τα πάντα (παρά το ότι κοντεύουμε να κλείσουμε 200 χρόνια ελεύθερο κράτος…).

Ελάχιστοι αναφέρθηκαν στο αντιδημοφιλές μέτρο της σκληρής και άτεγκτης αστυνόμευσης η οποία είναι το πρώτο και πιο σημαντικό μέτρο όχι τόσο για την αποτροπή όσο για την δημιουργία ενός περιβάλλοντος κανόνων που όλοι συμφωνούν να τηρούν και όσοι δεν το κάνουν θα τιμωρούνται (αυτό και αν είναι Παιδεία, αλλά εμείς ως λαός την αντιλαμβανόμαστε ως “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”…). Και όσοι το έκαναν, συνήθως δέχτηκαν την γενική κατακραυγή, αφού “δεν μπορούμε να έχουμε έναν αστυνομικό πάνω από το κεφάλι μας”, ή “με 600 ευρώ μισθό που να βρω να πληρώσω πρόστιμο όταν περνάω με κόκκινο”.

Στο βίντεο που παρακολουθούμε από κάποιον αυτοκινητόδρομο των ΗΠΑ υπάρχει μία κλασική “παράβαση” χαρακτηριστική του Ελληνάρα οδηγού. Ο εν λόγω κύριος, πονηρά ποιώντας, παρακάμπτει την λωρίδα στην οποία έχουν αναμένουν υπομονετικά οι άλλοι οδηγοί και έρχεται να “τρουπώσει” λίγο πριν την μπαριέρα. Για κακή του τύχη όμως, μπροστά βρίσκεται ένα περιπολικό. Όχι ένα ελληνικό περιπολικό (όπου ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν θα έδινε δεκάρα), αλλά ένα αμερικάνικο περιπολικό.

Η συνέχεια είναι εντυπωσιακή για τα δεδομένα της χώρας μας, καθώς η γυναίκα αστυνομικός έχει αντιληφθεί την σκηνή, σταματά την κίνηση και βγαίνοντας έξω καλεί τον “ελληνάρα” Αμερικάνο να περάσει στο πλάι για τα περεταίρω.

Το βιντεάκι με την συγκεκριμένη σκηνή δεν έχει τσακισμένες Porsche και ταξικό μίσος, αλλά μία απλή καθημερινή δραστηριότητα σε έναν τυχαίο δρόμο των ΗΠΑ. Αυτό δεν σημαίνει ότι και εκεί δεν σκοτώνονται στους δρόμους (ίσως για λίγο διαφορετικούς λόγους απ’ ότι εδώ) όμως η αντίδραση της αστυνομικού δείχνει ότι όλοι έχουν αντιληφθεί ότι οι το παιχνίδι της κυκλοφορίας στους δρόμους έχει κανόνες και ποινές για όσους τους παραβαίνουν. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα κληθούν οι ιεροκύρηκες της ασφάλειας στην Ελλάδα καλό θα ήταν πέρα από τις υπερβολές και τα splatter στατιστικά, να δείξουν και αυτό το βίντεο.

Μπορεί να μην είναι δημοφιλές για την Ελλάδα να ζητάς την επιβολή του νόμου, όμως είναι εξόχως διδακτικό για το από που πρέπει να ξεκινήσουν τα πράγματα αν δεν θέλουμε μόνο να κοσκινίζουμε και όχι να ζυμώνουμε. Και ίσως αυτή η μικρή σκηνή από μια ασήμαντη ημέρα σε μία άκρη των ΗΠΑ να είναι όλη η Παιδεία που αναζητούμε και προφανώς δεν θέλουμε…

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Φυσικά και είμαι σύμφωνος να επιβάλλει πρόστιμο για επικίνδυνο ελιγμό ,όμως είμαι κάθετος και απόλυτος ότι είναι απείρως πιο επικίνδυνο το σημείο που του επιδεικνύει η αστυνομικός για να σταματήσει. Αυτή η διαγράμμιση είναι εκεί για να μην την πατήσει , πόσο μάλλον να παρκάρει κανείς. Αν κάποιο αυτοκίνητο έβγαινε από την πορεία του και έπεφτε πάνω τους,ποίος άραγε θα είχε την ευθύνη? Εν κατακλείδι στο βίντεο αυτό παρατηρούμε εκτός από την ελληνική μαγκιά-σφήνα και μια κλασσική αμερικάνικη αστυνομική παράβαση ,με την διαφορά ότι ο “Ελληνάρας” πλήρωσε για το λάθος του,η αστυνομικός όμως δεν νομίζω να λογοδότησε πουθενά για το (κατ’ εμέ πάντα) εγκληματικό λάθος της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!