NEA

To Mercedes-AMG Project One θα έχει 1.600άρη και τεχνογνωσία από την Formula 1!

Μάλιστα ο turbo κινητήρας θα έχει χωρητικότητα 1.600 κ.εκ., θα αποδίδει πάνω από 1.000 άλογα και θα αντέχει για περίπου 50.000 χιλιόμετρα!

Το Mercedes-AMG Project One θα κατασκευαστεί συνολικά 275 φορές, ενώ η τιμή του καθενός θα είναι 2.250.000 ευρώ (έχουν πωληθεί όλα). Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως θα απαιτείται καύσιμο που δεν πωλείται στα πρατήρια, ενώ η όλη διαδικασία εκκίνησης θα διαρκεί περίπου 10 λεπτά (όπως στην F1).

Επίσης επίσημες πηγές της AMG, πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Moers, αναφέρουν πως ο κινητήρας θα αντέχει για 50.000 χιλιόμετρα, ενώ για τη συνέχεια θα απαιτείται εκτεταμένη συντήρησή του (στην F1 ο μέσος όρος ζωής είναι περίπου στις 4.000 χλμ.).

Τώρα, φτάνοντας στο ρεζουμέ το hypercar της Mercedes-AMG θα είναι υβριδικό με πυρήνα τον turbo V6 των 1.600 κυβικών (της σαιζόν 2016 της F1 με δύο μονάδες ηλεκτροκινητήρα- γεννήτριας, που κατά πάσα πιθανότητα θα κινούν τους πίσω τροχούς).

Η συνδυαστική απόδοση θα ξεπερνά τα 1.000 άλογα, ενώ το όριο περιστροφής θα φτάνει στις 12.000 σ.α.λ., τιμή βέβαια εξωπραγματική για αυτοκίνητο που θα μπορεί να κυκλοφορεί στους δημόσιους δρόμους. Όπως εξωπραγματικές θα είναι και οι επιδόσεις αν στην εξίσωση βάλει κανείς και το βάρος των μόλις 702 κιλών. Περισσότερα στους επόμενους μήνες αφού η επίσημη πρεμιέρα έχει προγραμματισθεί για το φθινόπωρο στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!