NEA

Η Renault ανοίγει το δρόμο για το μέλλον της αυτοκίνησης

Μετά τη Silicon Valley και το Tel Aviv, η Renault εγκαινιάζει το τρίτο Renault Open Innovation Lab στο Παρίσι με την ονομασία “Le Square”, ενισχύοντας περαιτέρω τις δομές της που της επιτρέπουν να αποτελεί το σημείο αναφοράς στον τομέα των καινοτόμων τεχνολογιών στο χώρο του αυτοκινήτου.

Πλησιάζοντας τη συμπλήρωση 120 χρόνων από τη στιγμή που ξεκίνησε την παραγωγή αυτοκινήτων, η Renault συνεχίζει σήμερα πιο δυναμικά από ποτέ να εξερευνεί νέες ιδέες και τεχνολογίες που θα καθορίσουν το μέλλον της αυτοκίνησης. Σε αυτό το πλαίσιο η Renault δημιουργεί ένα δίκτυο εγκαταστάσεων που σαν σκοπό έχουν να προωθήσουν την έρευνα σε τομείς που θα παίξουν καίριο ρόλο στο σχεδιασμό των αυτοκινήτων της μάρκας τα επόμενα χρόνια.

Οι πρώτες εγκαταστάσεις του δικτύου δημιουργήθηκαν το 2011 στη Silicon Valley στις ΗΠΑ, ενώ ακολούθησε το δεύτερο γραφείο στο Tel Aviv (2016). Σήμερα, η Renault με την ενεργοποίηση του Open Innovation Lab -με την ονομασία “Le Square”- στο Παρίσι, στοχεύει να ενισχύσει περαιτέρω τις προσπάθειές της για την εξέλιξη νέων δρόμων που θα εξερευνήσουν το μέλλον των μετακινήσεων.

Το “Le Square” σχεδιάστηκε ως ένα πραγματικό πειραματικό κέντρο, όπου οι μηχανικοί της Renault σε στενή συνεργασία με τους ανθρώπους των προμηθευτών, αλλά και ανεξάρτητους ερευνητές, θα εργάζονται ώστε να ενισχύσουν τη στρατηγική απόφαση της μάρκας να βρίσκεται πάντα στο κέντρο των εξελίξεων και της καινοτομίας. Τα αντίστοιχα κέντρα στη Silicon Valley και στο Tel Aviv επικεντρώνονται στην αυτόνομη οδήγηση – τεχνητή νοημοσύνη (Silicon Valley) και στα ηλεκτρικά οχήματα – ασφάλεια διαδικτύου (Tel Aviv). 

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!