NEA

Η Honda ετοιμάζει ένα επιπλέον μικρό NSX;

Πολλά και διάφορα ακούγονται γύρω από την Honda με τις φήμες να την θέλουν να κατασκευάζει και ένα τρίτο σπορ διθέσιο μοντέλο!

Ένα επιπλέον στοιχείο που συνηγορεί στην παραγωγή ενός νέου σπορ διθέσιου μοντέλου -που θα πλαισιώσει ή θα αντικαταστήσει το S2000- είναι πως η Honda τον περασμένο Αύγουστο κατοχύρωσε την επωνυμία ZSX, ενώ στις ΗΠΑ έχουν κυκλοφορήσει και πρωτότυπα με χαρακτηριστικά μικρό παρμπρίζ. Επίσης, έχει κατατεθεί σχετική πατέντα στις ΗΠΑ -έχει προηγηθεί η κατάθεσή της και στην Ιαπωνία- η οποία πρακτικά προστατεύει την πρωτοποριακή κατασκευή του πλαισίου.

Μια κατασκευή που είχε εμφανιστεί με το πρωτότυπο Project 2 & 4 powered by RC213V, και η οποία αποτελείται στην ουσία από ένα βασικό αλουμινένιο στοιχείο που εκτείνεται κατά μήκος στη μέση του αυτοκινήτου και πάνω του στηρίζονται τα πάντα. Από τον κινητήρα και την πίσω ανάρτηση που βασίζονται σε ένα δικό τους υποπλαίσιο, ενώ ένα άλλο υποπλαίσιο φιλοξενεί το σύστημα διεύθυνσης, τα πεντάλ και τα καθίσματα.

Με την ίδια λογική είναι δομημένη και η εμπρός ανάρτηση, ενώ με τον τρόπο αυτό μπορούν πολύ εύκολα να κατασκευάζονται αριστεροτίμονες και δεξιοτίμονες εκδόσεις. Από κει και πέρα τα πλευρικά τμήματα των υποπλαισίων εξασφαλίζουν την απαραίτητη προστασία σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης, ενώ για τις περιπτώσεις ανατροπής υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένες σωλήνες που ενεργοποιούνται πυροτεχνικά και εκτείνονται τηλεσκοπικά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!