ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Schaeffler παρουσιάζει μία λύση επισκευής από την INA, την Τροχαλία Απόσβεσης Κραδασμών (ΤΑΚ)

Για πρώτη φορά, η Schaeffler προσφέρει μία λύση επισκευής με την Τροχαλία Απόσβεσης Κραδασμών (ΤΑΚ) ως εξάρτημα του INA FEAD KIT.

Ως η μόνη εταιρεία στη Ανεξάρτητη αγορά του Aftermarket, η Schaeffler παρέχει για πρώτη φορά, μία λύση επισκευής με Τροχαλία Απόσβεσης Κραδασμών (ΤΑΚ), για το Βοηθητικό Σύστημα Μετάδοσης της Κίνησης με ιμάντα.

Για πρόσθετη απόσβεση κραδασμών στο βοηθητικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με ιμάντα, η Schaeffler προσφέρει από το 2013 στην μαζική παραγωγή του πρώτου εξοπλισμού, την Τροχαλία Απόσβεσης Κραδασμών (ΤΑΚ) και πλέον είναι διαθέσιμη για πρώτη φορά ως εξάρτημα του Κιτ εξαρτημάτων βοηθητικού συστήματος κίνησης με ιμάντα FEAD (ΙΝΑ Front End Auxiliary Drive KIT). «Με την ενέργεια αυτή, είμαστε η πρώτη εταιρεία στην αγορά, που προσφέρει στα συνεργεία μία κατάλληλη λύση επισκευής», δηλώνει ο κύριος Christian Kos, Επικεφαλής του τμήματος «Engine & Chassis», της Schaeffler Automotive Aftermarket. «Η προώθηση της Τροχαλίας Απόσβεσης Κραδασμών (ΤΑΚ), αντικατοπτρίζει μία λογική περαιτέρω ανάπτυξης της γκάμας των προϊόντων μας, για την συντήρηση του όλο και πιο πολύπλοκου βοηθητικού συστήματος του ιμάντα».

Αυτή η λύση επισκευής της INA θα προσφέρεται, αρχικά, για οχήματα της BMW που φέρουν τους 3-κύλινδρους κινητήρες βενζίνης κυβισμού 1,5 λίτρων (όπως η Σειρά 3) και μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι διαθέσιμο και για συγκεκριμένα οχήματα της Opel και της Volvo.

Αυτό το σύστημα, πολύ καιρό πριν,  εξελίχθηκε από ένα απλό σύστημα μετάδοσης κίνησης με ιμάντα σε ένα πολύπλοκο σύστημα. Οι αυξανόμενες απαιτήσεις για άνεση – όπως τα συστήματα air condition, ηλεκτρικής υποβοήθησης τιμονιού, το start-stop – και οι τάσεις της τεχνολογίας, όπως του υβριδισμού ή της συρρίκνωσης του κυβισμού, έχουν οδηγήσει στην ύπαρξη ενός κατά πολύ υψηλότερου φορτίου σε όλα τα εξαρτήματα του συστήματος αυτού. Για παράδειγμα, λιγότεροι κύλινδροι, όταν περιστρέφονται σε χαμηλές στροφές και σε κινητήρες με μικρό κυβισμό, προκαλούν πολύ περισσότερες περιστροφικές ανομοιομορφίες και κραδασμούς. Η Τροχαλία Απόσβεσης Κραδασμών (ΤΑΚ), με τοξωτά ελατήρια και ενσωματωμένο αποσβεστήρα περιστροφικών ταλαντώσεων, όχι μόνο ελαττώνει τους κραδασμούς και τις ανομοιομορφίες κατά την περιστροφή στο σύστημα μετάδοσης κίνησης, βοηθάει επίσης – λόγω των χαμηλότερων απωλειών τριβής – στην δραματική μείωση της κατανάλωσης καυσίμου έως και 2%  και των εκπομπών CO2.

Η γκάμα του INA FEAD KIT, με πάνω από 200 διαφορετικές λύσεις επισκευής, διαθέτει όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα για την επαγγελματική και σωστή συντήρηση του βοηθητικού αυτού συστήματος μετάδοσης της κίνησης. Κάθε KIT περιλαμβάνει τους  ιμάντες poly V, τους οδηγούς, τους  τεντωτήρες και τις τροχαλίες, μαζί με όλα τα απαραίτητα, για την ολοκληρωμένη τοποθέτηση, εξαρτήματα. Ανάλογα με τον τύπο και την χρήση του οχήματος, το KIT μπορεί να περιέχει, ακόμη, τροχαλία δυναμό με καστάνια OAP (Overrunning Alternator Pulley), τη τροχαλία του στροφάλου TVD (Torsion Vibration Dumper), κάποια επιπλέον τροχαλία ή και την αντλία νερού.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

  1. Κυριε Κακκαβα,

    Ψαχνω μια τετοια ΤΑΚ για Μινι F56. Που/πως μπορω να την βρω και ποσο κοστιζει?

    Ευχαριστω
    Κωστας Δουσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!