NEASMS

Αποκάλυψη για το νέο VW Polo!

Αν και η νέα γενιά Polo έχει προγραμματισθεί να παρουσιασθεί επίσημα στην έκθεση της Φρανκφούρτης το φθινόπωρο, τελικά οι πρώτες φωτογραφίες κυκλοφόρησαν ήδη και δίχως καμουφλάζ!

Όπως φαίνεται οι Γερμανοί αποφάσισαν να κινηθούν σε ανάλογο μοτίβο με εκείνο του ανανεωμένου Golf και το νέο Polo μοιάζει εξωτερικά περισσότερο σαν ένα facelift μοντέλο παρά σαν ένα ολοκαίνουργιο. Επιπρόσθετα η νέα γενιά θα βασίζεται στην εξελιγμένη πλατφόρμα MQB-A0 (στην οποία βασίζεται το νέο Seat Ibiza) και χάρη στις ελαφρώς αυξημένες διαστάσεις του αμαξώματος θα είναι και οι χώροι ανάλογα μεγαλύτεροι.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι επίσημο αλλά το σίγουρο είναι πως στην βάση της γκάμας θα υπάρχει σε διάφορες εκδόσεις ο τρικύλινδρος 1.0 TSI με αποκορύφωμα την ισχύ στα 115 άλογα. Ο 1.2 TSI και ο 1.4 TSI θα καταργηθούν και θα τους αντικαταστήσει ο νέος 1.5 TSI που έκανε ντεμπούτο στο νέο Golf με ισχύ στα 130 και 150 άλογα και σύστημα απενεργοποίησης των κυλίνδρων.

Από πλευράς ντίζελ θα τερματιστεί και ο 3-κύλινδρος 1.4 TDI με το βάρος να αναλαμβάνει σε διάφορες εκδόσεις ισχύος ο 1.6 TDI (με 80, 95 και 110 άλογα). Στην κορυφή της γκάμας θα υπάρχει μία GTI έκδοση με ιπποδύναμη πάνω από 200 ίππους με επικρατέστερο το δίλιτρο TSI (η προοπτική για Polo R ακυρώθηκε), ενώ θα υπάρχουν επιλογές σε 5-τάχυτα και 6-τάχυτα χειροκίνητα κιβώτια, καθώς και το 7-τάχυτο με διπλό συμπλέκτη.

Οι φήμες κάνουν λόγο για ένα πολύ βελτιωμένο σε ποιότητα αυτοκίνητο, με νέο σαλόνι και ιδιαίτερα πλούσιο για την κατηγορία εξοπλισμό. Είναι πολύ πιθανόν να διαθέτει τον ηλεκτρονικό πίνακα οργάνων (ως εξτρά σε κάποιες εκδόσεις φυσικά), μεγάλη οθόνη αφής στο σύστημα infotainment, και μία μεγάλη γκάμα από συστήματα ασφάλειας και άνεσης. Περισσότερα θα έχουμε να πούμε με τον καιρό…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!