ΑΓΩΝΕΣ

Δείτε πως εξελίχθηκε το Focus RS RX [vid]

Μία ταλαντούχα ομάδα αποτελούμενη από μέλη της Ford Performance, της M-Sport και της Hoonigan Racing Division, σχεδίασε και κατασκεύασε τα αγωνιστικά Ford Focus RS RX σε λιγότερο από εννέα μήνες…

Τον Ιανουάριο του 2016 η Ford Performance ανακοίνωσε την εργοστασιακή υποστήριξη της Hoonigan Racing Division στο πρωτάθλημα FIA World Rallycross και παρουσίασε το Ford Focus RS RX. Μία ομάδα μηχανικών της Ford εργάστηκε για να βελτιστοποιήσει διάφορα σχεδιαστικά στοιχεία του αυτοκινήτου: αεροτομή, ανάρτηση, άξονα μετάδοσης και πιλοτήριο.

Αεροτομή: Περισσότερες από 100 παραλλαγές δοκιμάστηκαν σε λογισμικό Υπολογιστικής Ρευστοδυναμικής (CFD – Computational Fluid Dynamics) μέχρι να επιλεχθεί το καλύτερο σχέδιο για την αεροτομή του Ford Focus RS RX.

Ανάρτηση: Η Ford Performance δοκίμασε την ανάρτηση του Ford Focus RS RX χρησιμοποιώντας εργαλείο προσομοίωσης Κινηματικής και Συμβατότητας (K & C – Kinematics and Compliance). Πρόκειται για το ίδιο εργαλείο που χρησιμοποιείται σε αυτοκίνητα παραγωγής, το οποίο συλλέγει δεδομένα που βοηθούν τους μηχανικούς να καθορίσουν τις ρυθμίσεις της ανάρτησης.

Άξονας μετάδοσης: Χρησιμοποιώντας σύστημα Ανάλυσης Πεπερασμένων Στοιχείων (FEA) της Sadev, η ομάδα της Ford Performance μπόρεσε να δημιουργήσει ένα “χάρτη” πιθανών καταπονήσεων του άξονα μετάδοσης του αυτοκινήτου ώστε να καταλήξουν στον καλύτερο σχεδιασμό του.

Πιλοτήριο: Αντλώντας αγωνιστική εμπειρία δεκαετιών από τη Ford Performance, την M-Sport, και τη Hoonigan Racing Division, σχεδιάστηκαν εξατομικευμένα πιλοτήρια για τους Ken Block και Andreas Bakkerud με βάση τις προσωπικές προτιμήσεις του κάθε οδηγού με γνώμονα τις πιο γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων και τη μεγαλύτερη ταχύτητα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!