ΔΟΚΙΜΕΣ

Fiat Tipo Hatchback 1.6 MTJ [test drive]

Καλή και η σεντάν έκδοση, αλλά όπως και να το κάνουμε η πεντάθυρη hatch έχει περισσότερο στιλ ακόμη και από την στέισον με την αυξημένη πρακτικότητα…

Κάπως έτσι τα hatch καταφέρνουν να αποτελούν την δημοφιλέστερη επιλογή στην μικρομεσαία κατηγορία και το πεντάθυρο Tipo έρχεται να προστεθεί σε μια πλήρη πλέον γκάμα (μαζί με το σεντάν και το στέισον). Σε σχέση με το σεντάν και όπως ισχύει για κάθε ανάλογη περίπτωση, η βασική διαφορά εντοπίζεται από την μεσαία κολόνα και πίσω (και πάντα σε σχέση με τα σεντάν 1.3 MJT και 1.6 MJT που είχαμε δοκιμάσει). Έτσι, η κομψή μάσκα στο εμπρός μέρος συνδυάζεται με ένα πιο κοφτό πίσω μέρος και την ενδιαφέρουσα διαμόρφωση της 5ης πόρτας γύρω από τα πίσω φώτα. Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η σχεδίαση του καπό, με το περίγραμμα, που θυμίζει και λίγο τα παλιά.

Περνώντας στο εσωτερικό υπάρχει αρκετός χώρος για να μετακινηθούν με άνεση και δίχως να στριμωχτούν έως πέντε ενήλικες, έτσι ώστε να καλύπτεται η οικογενειακή πτυχή -που έχει ιδιαίτερο ειδικό βάρος στη συγκεκριμένη κατηγορία- του αυτοκινήτου. Το πορτμπαγκάζ προσφέρει από 440 λίτρα (εδώ έγκειται η μεγαλύτερη πρακτικότητα έναντι των σεντάν επειδή πέφτουν τα πίσω καθίσματα), ενώ το κατώφλι φόρτωσης είναι αρκετά χαμηλό για εύκολη μεταφορά.

photos: nmarinopoulos

Το ταμπλό είναι ιδιαίτερα προσεγμένο και μας αρέσει η πολύ εύχρηστη οθόνη αφής του συστήματος infotainment U-Connect 7, ενώ από εκεί και πέρα στην πρακτικότητα συμβάλλουν και οι αρκετές θήκες και θέσεις για μικροαντικείμενα, ενώ ιδιαίτερα καλή είναι και η εργονομία, που μαζί με την καλή θέση οδήγησης αλλά και την περιφερειακή ορατότητα διευκολύνουν τον οδηγό. Αν κάτι θα μπορούσε να είναι καλύτερα, τόσο στην όψη όσο και στην αφή, είναι τα πλαστικά στο πάνω μέρος των επενδύσεων στις πόρτες.

Στον δρόμο το Tipo Hatchback είναι ένα άνετο αυτοκίνητο με καθαρά οικογενειακό προσανατολισμό. Η σχετικά μαλακή ρύθμιση της ανάρτησης είναι τέτοια ώστε να φιλτράρεται αποτελεσματικά το μεγαλύτερο μέρος των κραδασμών, ενώ πολύ καλή είναι και η ποιότητα κύλισης. Ο τετρακύλινδρος diesel των 1.600 κυβικών, των 120 ίππων και των εντυπωσιακών 320 Nm ταιριάζει ιδιαίτερα καλά. Ελαστικός από χαμηλά και αποδοτικός στις μεσαίες στροφές αποδεικνύεται αρκούντως δυνατός και οικονομικός (μέση κατανάλωση δοκιμής 6,4 λίτρα/ 100 χιλιόμετρα).

Από εκεί και πέρα το πεντάθυρο Tipo με το απλά ικανοποιητικό σε πληροφόρηση τιμόνι και τον πρόθυμο στα κουμπώματα του επιλογέα, είναι ένα αυτοκίνητο που δεν θα προβληματίσει σε κανένα σημείο τον οδηγό του και τους επιβαίνοντες. Παρόντα είναι φυσικά και συστήματα υποβοήθησης, όπως το Full Brake Control, που φρενάρει αυτόματα σε περίπτωση ανάγκης ή το ενεργό (Adaptive) Cruise Control. Αν τώρα το πεντάθυρο Tipo σας έχει κάνει κλικ και δεν έχετε ιδιαίτερες απαιτήσεις από πλευράς επιδόσεων, ίσως αξίζει να προτιμήσετε την φτηνότερη κατά 1.250€ (στις εκδόσεις Business) ντίζελ με τον 1.300άρη MTJ. Αλλά εσείς αποφασίζετε…

Περισσότερες δοκιμές μοντέλων FIAT

Fiat Tipo Hatchback 1.6 MTJ – Τεχνικα χαρακτηριστικα
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Κυβισμός 1.248 cc
Διάμετρος x διαδρομή 69,6 x 82,0 mm
Διάταξη/κύλινδροι εμπρός εγκάρσια/τετρακύλινδρος
Ισχύς 70 kW (95 PS) / 3.750 rpm
Ροπή 200 Nm (20,4 kgm) / 1.500 rpm
Τροφοδοσία Common rail και υπερτροφοδότηση VTG
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
0-100 km/h 11,7 sec
Τελική ταχύτητα 180 km/h
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
Μέση δοκιμής 6,3 lt/100 km
Τυποποιημένη αστική/μικτή/υπεραστική 5,2 / 4,1 / 3,5 lt/100 km
Ρεζερβουάρ 45 lt
Αυτονομία (βάση της κατανάλωσης δοκιμής) 714 km
ΕΚΠΟΜΠΗ ΡΥΠΩΝ
Προδιαγραφή Euro 6
Εκπομπή CO2 108 g/km
ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Κίνηση Στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο Μηχανικό 5 σχέσεων
ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Εμπρός/πίσω Γόνατα McPherson με ψαλίδια βάσης / Ημιάκαμπτος άξονας
ΦΡΕΝΑ
Εμπρός/πίσω Αεριζόμενοι δίσκοι/ Ταμπούρα
ΤΡΟΧΟΙ
Τύπος ελαστικών, διάσταση Pirelli Cinturato P7 225/45 R17
ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
Διάταξη/υποβοήθηση Κρεμαγιέρα με ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση
ΑΜΑΞΩΜΑ
Μήκος x πλάτος x ύψος 4.532 x 1.792 x 1.497 mm
Μετατρόχιο (εμπρός/πίσω) 1.542/1.543 mm
Μεταξόνιο 2.636 mm
Χώρος αποσκευών 520 lt
Απόβαρο 1.355 kg
Τιμη πωλησης βασικης εκδοσης μοντελου δοκιμης: απο 18.350€

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!