ΔΙΑΦΟΡΑ

Οι Έντονες Απολαύσεις στη Ζωή

Στην αναζήτηση της αδρεναλίνης, λίγα είναι τα πράγματα που μπορούν να προσφέρουν σε κάποιον επίδοξο κυνηγό της το πολυπόθητο «έπαθλο».

Εκτός, λοιπόν, από την συμμετοχή στο Survivor, κάποιος που θέλει να φτάσει στα όρια του δεν έχει παρά να δοκιμάσει τουλάχιστον αυτά που θα του προτείνουμε. Φυσικά δεν είναι τα μόνα, αλλά είναι σίγουρο ότι το κάθε ένα από αυτά θα τον κάνει να νιώσει έναν ασύγκριτο ενθουσιασμό. 

Δεν θα μπορούσε κανείς σε αυτή την απαρίθμηση, να μην αναφερθεί πρωτίστως στα extreme sports. Ορειβασία, bungee jumping, ορειβατικός μαραθώνιος, πτώση με αλεξίπτωτο, ακόμα και το νεοεισερχόμενο zorbing, είναι μόνο μερικές από τις δραστηριότητες με τις οποίες ασχολούνται αλλά και διασκεδάζουν απόλυτα οι αθλητές των extreme sports. Πρόκειται για δραστηριότητες που είναι κάθε φορά πρωτόγνωρες, με μεγάλη ποικιλία και προσφέρουν την απόλυτη δράση και ευχαρίστηση για αυτούς που τα γνωρίζουν καλά και αθλούνται τηρώντας απαρέγκλιτα τους κανόνες ασφαλείας.

Η αδρεναλίνη εκτοξεύεται στα ύψη και μόλις το παιχνίδι ολοκληρωθεί, ο παίκτης νιώθει ανίκητος, παντοδύναμος και έχει την αίσθηση ότι επιτελεί μια απολύτως ελεγχόμενη δραστηριότητα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει προηγουμένως εκτεθεί σε κάποιου είδους «κίνδυνο», ενεργοποιώντας όλες τις ενσυνείδητες και ενστικτώδεις του αισθήσεις για να επιτύχει τον αυτοέλεγχο. Καθετί που τον περιτριγυρίζει ξεχνιέται εντελώς, στη προσπάθεια του μυαλού για συγκέντρωση.

Η συγκέντρωση, ωστόσο, δεν επιτυγχάνεται μόνο με τα extreme sports, αλλά και με τα πνευματικά παιχνίδια πάσης φύσεως, που ξυπνούν το μυαλό και δίνουν αστείρευτο ενθουσιασμό στους συμμετέχοντες. Παιχνίδια ικανοτήτων ή video games στρατηγικής προσφέρουν μεγάλη γκάμα επιλογών στους παίκτες τους, κρατώντας πάντα το μυαλό τους σε εγρήγορση και δίνοντας συνεχή αγωνία και ενθουσιασμό, που κάνουν την αδρεναλίνη να χτυπάει «κόκκινο».

Επιπλέον, κάτι το οποίο μας κάνει όλους να τεστάρουμε τα όριά μας και να αποκτούμε συνεχώς νέα ερεθίσματα, είναι η δοκιμή νέων εμπειριών. Νέες γεύσεις, νέοι προορισμοί, νέες συνήθειες… Όλα συμβάλλουν στη διεύρυνση των οριζόντων αλλά και στην ολοκλήρωση ενός ατόμου – εξιτάροντάς το ταυτόχρονα κάθε φορά που επιχειρεί να προβεί σε ανάλογη πράξη.

Πόσο ισχυρό είναι όμως και το συναίσθημα της αλληλοβοήθειας, αλήθεια; Δεν είναι ασύγκριτο το συναίσθημα που νιώθει κάποιος όταν καλείται να γίνει αρωγός στη προσπάθεια κάποιου άλλου, ή (ακόμα περισσότερο) όταν προκύπτει η ανάγκη να βοηθήσει κάποιον που πραγματικά το χρειάζεται; Η ολοκλήρωση της δοκιμασίας αυτής τον επιβραβεύει και επικυρώνει τον χαρακτήρα και τις προσωπικές δυνατότητές του στα μάτια των άλλων αλλά και του ίδιου του ατόμου, και του δίνει την αίσθηση πως αποτελεί έναν αληθινό, καθημερινό «ήρωα», έστω και για ένα ακόμα άτομο πάνω στη γη.

Φυσικά, πώς θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τη μεγαλύτερη «πηγή» αδρεναλίνης, που δεν είναι άλλη από τον έρωτα. Η διέγερση που προκαλεί θέτει αυτόματα το άτομο σε συνεχή κατάσταση συναγερμού, που μπορεί –θεωρητικά και κλινικά- να συγκριθεί με αυτή της πτώσης με αλεξίπτωτο… Οι ερωτευμένοι νιώθουν «πιο ζωντανοί» και ότι μπορούν να καταφέρουν και να κατακτήσουν τα πάντα! Γίνεται ακόμα καλύτερο; Ακόμα πιο έντονο; Μα φυσικά! Η προετοιμασία μιας έκπληξης ή η επιλογή ενός απροετοίμαστου ταξιδιού «της τελευταίας στιγμής» σίγουρα θα προσφέρει και στους δύο τεράστιες ποσότητες αδρεναλίνης.

Τέλος, η ταχύτητα ή η οδήγηση «δυνατών» οχημάτων αποτελεί μια μεγάλη, ευχαρίστηση-διέγερση για πολλούς που εκτινάσσει τη τεστοστερόνη στο ταβάνι. Εφόσον αυτό, λοιπόν, διεξάγεται σε ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον, μπορεί να δώσει κύματα ευχαρίστησης, ανατριχίλας και σπάνια αίσθηση ελευθερίας μέσω της αυτοκίνησης…

PΗΟΤΟ SOURCE: PEXELS.COM

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!