NEA

«Οικολογικοί» σηματοδότες…

eko02

Πολλές φορές το απλό είναι και ωφέλιμο όπως οι σηματοδότες που σχεδίασε ένας Σέρβος σχεδιαστής…

    eko04

  • Ειδικά στην χώρα μας είναι σύνηθες φαινόμενο η ανυπομονησία που μας διακρίνει μέχρι να ανάψει το πράσινο στον σηματοδότη. Ποιο το αποτέλεσμα; Άσκοπα μαρσαρίσματα, φθορά του συμπλέκτη και φυσικά επιπλέον κατανάλωση και ρύποι.
  • Ο Damjan Stankovic εργάζεται σε μία εταιρία στο Βελιγράδι και σκέφτηκε το εξής απλό: τις ενδείξεις των σηματοδοτών να τις περιβάλλει μία επιπλέον λεπτότερη κυκλική ένδειξη που βαθμιαία θα «σβήνει» σαν χρονόμετρο ώστε ο οδηγός να είναι προετοιμασμένος για την ώρα που πρέπει να εκκινήσει.
  • Μάλιστα, στα φανάρια που καθυστερούν να «πρασινίσουν» ο οδηγός μπορεί να απενεργοποιεί τον κινητήρα του αυτοκινήτου του εξοικονομώντας καύσιμο. Η όλη ιδέα ονομάζεται «Eko-light» και αναμένεται να δοκιμαστεί πιλοτικά σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Γιατί όχι και στην δική μας;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

  1. Όπως λέει παραπάνω ο αναγνώστης Alkinoos για τα φανάρια με την αντίστροφη ψηφιακή ένδειξη,εκτός απ’την Ευρώπη και την Αμερική υπάρχουν και στην Ελλάδα σε γειτονιές όπως ο άνω Κορυδαλλός και συγκεκριμένα στην οδό Ποταμού τα οποία τα έχουν ονομάσει πιλοτικά εδώ και κάποια χρόνια και το αποτέλεσμα είναι να τα χρησιμοποιούν για να περάσουν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς υλικών οικοδομής συγκεκριμένου επιχειρηματία του οποίου η είσοδος της μάνδρας του βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε έναν από αυτούς τους σηματοδότες.(εννοείται πως για τους οδηγούς του έχουν το τέλειο αποτέλεσμα δείχνοντας το χρόνο που μπορούν να περάσουν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας βάζοντας σε κίνδυνο τους οδηγούς που περιμένουν σωστά βλέποντας απ’την απέναντι πλευρά την αντίστροφη μέτρηση).Δυστυχώς αυτοί είμαστε και αυτά μας αξίζουν.

  2. οπως και να χει ας τοποθετησουμε στην Ελλαδα τους LED που ειναι και οικονομικοι και 20 φορες ευκρινέστεροι απο τους απλους και μετα τοποθετουμε και με αντιστροφη μετρηση……….

  3. μη μου πειτε οτι το πρωτο πραγμα που σας περναει απο το μυαλο δεν ειναι η χρηση που θα εχει στην Ελλαδα..

    αντιστροφη μετρηση και…………….κοντρα………..

  4. Καλή ιδέα αλλά μάλλον “γκάτζετ” είναι. Ας μην ξεχνάμε ότι σε κάποιοες ευρωπαϊκές χώρες ή/και στις Η.Π.Α. υπάρχουν από χρόνια φωτεινοί σηματοδότες όπου κάτω από τα φανάρια υπάρχει ψηφιακή ένδειξη αντίστροφης μέτρησης,μέχρι τη στιγμή που πρόκειται ν’ ανάψει το πράσινο. Έτσι ο οδηγός ξέρει πόσος χρόνος απομένει και προετοιμάζεται ανάλογα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!