Μακρινή υπόθεση η ηλεκτροκίνηση…

charging_stations_in_sf_cit

Παρά τις αυξανόμενες τιμές των καυσίμων, η εποχή της μαζικής χρήσης των ηλεκτρικών οχημάτων βρίσκεται ακόμα μακριά, σύμφωνα με έρευνα της Deloitte...

Ενδιαφέροντα ευρήματα της μελέτης…

  1. Όσοι θεωρούν πιθανό να βρεθούν μεταξύ των πρωτοπόρων που θα αγοράσουν ή θα αποκτήσουν με leasing ένα ηλεκτρικό όχημα αυτοχαρακτηρίζονται ως πολιτικά δραστήριοι, προβληματισμένοι για το φυσικό περιβάλλον, άτομα που δημιουργούν τις νέες τάσεις της μόδας και κατανοούν τις νέες τεχνολογίες. Οι μισοί από τους ερωτώμενους που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ των 18 και 34 ετών, ενώ περισσότεροι από τους μισούς (57%) είναι άνδρες και το 46% έχει πτυχίο πανεπιστημίου ή ανώτερο.
  2. Ποσοστό μεγαλύτερο του 80% του δείγματος υποστήριξε ότι η ευκολία φόρτισης της μπαταρίας, η επάρκεια και το κόστος φόρτισης είναι “εξαιρετικά” ή “πολύ σημαντικοί” παράγοντες για την αγορά ή τη μίσθωση ηλεκτροκίνητου οχήματος.
  3. Τα τρία τέταρτα των Ευρωπαίων καταναλωτών (74%) δήλωσαν ότι θα σκέφτονταν να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό όχημα, εάν μπορούσαν να διανύσουν 480 χλμ ανά φόρτιση- απόσταση σημαντικά μεγαλύτερη από τις δυνατότητες των οχημάτων που βρίσκονται στην αγορά αυτή τη στιγμή.
  4. Η ωφέλιμη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, το κόστος και η ευκολία αντικατάστασής της είναι σημαντικοί παράγοντες για τους Ευρωπαίους καταναλωτές από τη στιγμή που αρχίζουν να σκέφτονται το συνολικό κόστος κτήσης ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος.
  5. Το 67% του δείγματος υποστήριξε ότι σε περίπτωση που αγόραζε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, οι 2 ώρες θα ήταν το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που θα μπορούσε να περιμένει μέχρι να φορτιστεί η μπαταρία.
  6. Οι περισσότεροι ερωτώμενοι θεωρούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πιο φιλικά προς το περιβάλλον, πιο οικονομικά στη λειτουργία ενώ πιστεύουν ότι υπάρχουν περισσότερα κυβερνητικά κίνητρα για την αγορά τους σε σύγκριση με τα οχήματα που χρησιμοποιούν μηχανές εσωτερικής καύσης. Πάντως τα αυτοκίνητα με μηχανές εσωτερικής καύσης αξιολογούνται ως πιο αποδοτικά σε σχέση με την απόσταση που διανύουν πριν χρειαστεί να γεμίσει ο ιδιοκτήτης το ντεπόζιτο, πιο βολικά στο γέμισμα και πιο οικονομικά σε σχέση με την τιμή αγοράς τους.
Πηγή: ΑΠΕ
Exit mobile version