Mitsubishi, αναζητώντας το επόμενο L200!

Mitsubishi-GR-HEV_Concept_2013_1000 (4)

Με ένα ιδιόμορφο πρωτότυπο η ιαπωνική εταιρία ετοιμάζεται να μεταφέρει την υβριδική τεχνολογία και στα επαγγελματικά…

Το GR-HEV (Concept Sport Utility Hybrid Truck) είναι ένα πρωτότυπο υβριδικό ημιφορτηγό το οποίο προφανώς προετοιμάζει το έδαφος για τη νέα γενιά του L200. Εξοπλίζεται με turbo diesel κινητήρα 2,5 lt ενώ στον εμπρός άξονα υπάρχει και ένας ηλεκτροκινητήρας.

Την ισχύ τους «γεφυρώνει» το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με το CO2 να μην ξεπερνά τα 149 g/km με την τιμή αυτή να βρίσκεται περίπου 50 g/km κάτω από το μέσο όρο των pick-up (των «αγροτικών», αν προτιμάτε). Για την ώρα δεν υπάρχουν στοιχεία για την ισχύ αλλά όπως φαίνεται η Mitsubishi αναζητά τρόπους για να μειώσει την εκπομπή CO2 μεγάλων οχημάτων σε όγκο.

Το GT-HEV διαθέτει το γνωστό σύστημα τετρακίνησης, που είναι το εξελιγμένο Super All Wheel Control (S-AWC) ενώ η συστοιχία των συσσωρευτών είναι τοποθετημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατεύεται στην σκληρή χρήση.

Το μήκους 5,42 μέτρων πρωτότυπο έχει και μια χαμηλή, ειδικά για pick up, οροφή ενώ ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί να χρησιμεύσει για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για την χρήση εργαλείων αλλά και τη λειτουργία «εργάτη» (του γνωστού ηλεκτροκίνητου βαρούλκου).

Exit mobile version