Sebastian Vettel, ο πρωταθλητής των ρεκόρ!

sebastian vettel rekords (2)

Στα 26 του χρόνια ο Vettel κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών για 4η συνεχόμενη χρονιά και βάζει πλώρη για νέα ρεκόρ…

Μπορεί να ακούγεται από υπερβολικό έως ιερόσυλο στα αυτιά αρκετών αλλά οι αριθμοί τοποθετούν πλέον τον Sebastian Vettel απέναντι σε ιστορικά πρόσωπα όπως είναι ο Michael Schumacher και ο Manuel Fangio. Μάλιστα, το νεαρό της ηλικίας του οδηγού της Red Bull του δίνει δικαίωμα να ελπίζει για νέα ρεκόρ που δύσκολα θα μπορεί άλλος να σπάσει στα επόμενα χρόνια χτίζοντας μία λίστα ανάλογη με του άλλου Sebastian, του Loeb στο WRC.

Ακόμη απομένουν τρία GP και ο Vettel μπορεί να επιδιώξει να καταρρίψει και άλλα ρεκορ προσπερνώντας τις 13 νίκες σε μία σεζόν που έχει ο Schumacher από το 2004. Επίσης, στην κατάταξη με τους οδηγούς με τα περισσότερα πρωταθλήματα ο Vettel με τα 4 πλέον ισοβαθμεί με τον Alain Prost ενώ χρειάζεται ακόμη 1 για να «πιάσει» τα 5 του Juan Manuel Fangio και ακόμη 3 για τα 7 του ανυπέρβλητου Michael Schumacher.

Ο χρόνος θα δείξει αν θα τα καταφέρει με ή χωρίς την ομάδα της Red Bull ενώ εδώ μπορείτε να δείτε την διαδρομή του με την τελευταία. Επίσης, ας δούμε μερικά από τα ρεκόρ του Vettel τα οποία δεν σχετίζονται μόνο με το πόσο μικρός είναι σε ηλικία:

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC
Exit mobile version