VW Golf R Evo, με 370 ίππους!

golf_r

Όπως φαίνεται η VW έχει βαλθεί να δημιουργήσει μία νέα top γκάμα των μοντέλων της. Μετά το Polo R, των 250 ίππων, σειρά έχει το Golf…

…και τι Golf. Πριν ακόμα δούμε καλά καλά το εικονιζόμενο Golf R των 300 ίππων, η γερμανική εταιρία ετοιμάζεται να παρουσιάσει στο σαλόνι του Πεκίνο μία ακόμα πιο extreme έκδοση, που πιθανά θα κυκλόφορήσει σε περιορισμένη παραγωγή. Αυτή θα διαθέτει πιο επιθετική εμφάνιση, με εντονότερα αεροδυναμικά βοηθήματα, αλλά και μειωμένο βάρος, κάτω από τα 1.400 κιλά, χάρη στην εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων και άλλων ελαφρών κραμάτων.

Χρησιμοποιώντας την κατάληξη R Evo, η συγκεκριμένη έκδοση θα διαθέτει στα σπλάχνα της έναν υπερτροφοδοτούμενο, δίλιτρο κινητήρα με ισχύ περίπου 370 ίππων, έναντι 300 του Golf R. Αντίστοιχα αυξημένη θα είναι και η ροπή, στα 450Nm. Για την επίτευξη των παραπάνω, οι μηχανικοί της εταιρίας θα βασιστούν στον κινητήρα του Golf R, χρησιμοποιώντας όμως άλλη κυλινδροκεφαλή και σύστημα εισαγωγής. Αναφορικά με το κιβώτιο ταχυτήτων, θα είναι έξι σχέσεων, διπλού συμπλέκτη, ενώ η κίνηση θα μεταδίδεται και στους 4 τροχούς, μέσω ενός πολύδισκου συμπλέκτη Haldex.

Exit mobile version