Ράλι Σαρδηνίας: 4 στα 6 για τον Ogier

Rally Italia Sardegna 2015

Την τέταρτή του νίκη σε έξι ράλι πανηγύρισε ο Sebastien Ogier που μετά τη μεγάλη μάχη της Παρασκευής και του Σαββάτου, έκανε βόλτα την τελευταία ημέρα δράσης στη Σαρδηνία.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκίνησε το τελευταίο σκέλος με τεράστια διαφορά και το μόνο που είχε να κάνει, ήταν να αποφύγει τις κακοτοπιές – έτσι κι έγινε. Μάλιστα, με τους 3 βαθμούς της νίκης στην power stage (η VW έκανε το 1-2-3 εκεί), πήρε τη μέγιστη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή, κάνοντας ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα προς το στόχο της διατήρησης των σκήπτρων στο WRC. Αυτή τη φορά χωρίς προβλήματα ήταν η μέρα του Hayden Paddon, που ολοκλήρωσε το Ράλι Σαρδηνίας στη δεύτερη θέση που αποτελεί και το καλύτερο πλασάρισμα της καριέρας του. Μάλιστα η Hyundai Motorposrt έκανε το 2-3, με τον Thierry Neuville να τον ακολουθεί!

Ο Βέλγος προβιβάστηκε χάρη στη νέα ατυχία του Mads Ostberg που «τραυμάτισε» το Citroen DS3 WRC στην πρώτη από τις τέσσερις ειδικές διαδρομές του τελευταίου σκέλους και στη συνέχεια, πήγαινε με αργό ρυθμό προς τον τερματισμό. Ο Νορβηγός τελικά έμεινε πέμπτος, πίσω κι από το Ford Fiesta WRC του Elfyn Evans. Αναλυτικά η τελική κατάταξη, εδώ η βαθμολογία στο πρωτάθλημα, επόμενος αγώνας στην Πολωνία (2-5/6):

Θέση Οδηγός Ομάδα Αυτοκίνητο Διαφορά
1 Sebastien Ogier Volkswagen Motorsport Volkswagen 4h25m54.3s
2 Hayden Paddon Hyundai Motorsport N Hyundai 3m05.4s
3 Thierry Neuville Hyundai Motorsport Hyundai 4m22.5s
4 Elfyn Evans M-Sport World Rally Team Ford 5m34.8s
5 Mads Ostberg Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 7m50.1s
6 Jari-Matti Latvala Volkswagen Motorsport Volkswagen 8m06.7s
7 Yuriy Protasov Ford 14m57.7s
8 Paolo Andreucci FPF Sport Srl Peugeot 15m03.3s
9 Jan Kopecky Skoda Motorsport Skoda 17m41.7s
10 Khalid Al-Qassimi Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 19m12.0s

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC
Exit mobile version