Michael Mauer, ο νέος αρχισχεδιαστής του ομίλου VW

michael_mauer

Τελικά, δεν άργησε πολύ να καλυφθεί η θέση του Da Silva, στο τιμόνι του σχεδιαστικού τμήματος του ομίλου VW. Ο διάδοχός του δεν είναι τόσο γνωστός, δείχνει όμως αρκετά ικανός.

Το πιο πιθανό είναι το όνομα Michael Mauer να μην σας λέει πολλά πράγματα. Γεννημένος το 1962, ο Γερμανός αυτός σχεδιαστής σχεδόν ποτέ δεν τράβηξε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, παρότι ψάχνοντας για αυτόν ανακαλύπτει κανείς πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Ο ίδιος ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα τέλη της δεκαετίας του 1980, στη Mercedes όπου, μεταξύ άλλων, ενεπλάκη στο σχεδιασμό των A-Class, SLK, SL και V-Class.

To 1998 αποχώρησε από τη Mercedes για να αναλάβει τη θέση του γενικού διευθυντή της Tokyo design studio, ενώ ένα χρόνο αργότερα επέστρεψε στην Ευρώπη, σαν επί κεφαλής σχεδιασμού της Smart. Αργότερα δούλεψε στη Saab και στη General Motors Europe, για να καταλήξει το 2004 στην Porsche. Ο ίδιος είναι υπεύθυνος για το σχεδιασμό των Cayenne, Macan, Panamera, της νεότερης 911 αλλά και της 918 Spyder. Το 2012, μάλιστα, το έργο του (η 991) βραβεύτηκε με το περίφημο βραβείο Red Dot.

Πλέον, από το νέο του πόστο, δεν θα ελέγχει μόνο το σχεδιαστικό τμήμα της Porsche αλλά και όλων των άλλων εταιριών του ομίλου, από τις Volkswagen και Audi, μέχρι τις Lamborghini και Bentley. Η δουλειά αυτή δεν είναι καθόλου εύκολη, πόσο μάλλον όταν ο προκάτοχός του, Walter Da Silva, ήταν ένας από πους πλέον ταλαντούχους σχεδιαστές που γνωρίσαμε ποτέ. Παρόλα αυτά, ο καμβάς είναι έτοιμος, μπροστά του. Όσο για μας, εδώ θα είμαστε τα επόμενα χρόνια, για να θαυμάσουμε -ή όχι- το έργο του.

Exit mobile version