Τα ελαστικά Michelin στη κορυφή του Ράλι Φινλανδίας!

WRC_2016_08_Rally_Finland_20160082399_AMBIANCE (3)

Τo Ράλι Φινλανδίας, ένας από τους πιο ενδιαφέροντες αγώνες του πρωταθλήματος FIA WRC, για ακόμη μια χρονιά προσέφερε θέαμα και υψηλές ταχύτητες.

Για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτού του γρήγορου Ράλι, η Michelin Motorsport διέθεσε στους συνεργάτες της στο WRC τα ελαστικά MICHELIN LTX Force H4 (σκληρή γόμα) και S4 (μαλακή), ενώ οι ομάδες του WRC2 μπορούσαν να επιλέξουν τις εκδόσεις Η90 ή S80 του MICHELIN Latitude Cross. Παρόλα αυτά, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ένας τύπος γόμας χρησιμοποιήθηκε σε όλο τον αγώνα.

«Όπως ήταν αναμενόμενο, και παρόλο που οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν αρκετά τους 20 βαθμούς, οι συνεργάτες μας χρησιμοποίησαν μόνο τις επιλογές μαλακής γόμας» αναφέρει ο Jacques Morelli, διευθυντής Michelin για το WRC, «Αυτά τα ελαστικά είναι φτιαγμένα γενικότερα για πιο ψυχρό καιρό, αλλά η σύνθεση των υποστρωμάτων εδώ στη Φινλανδία και η ανάγκη για καλή πρόσφυση τη στιγμή που τα αυτοκίνητα «προσγειώνονται» κατά τα αμέτρητα άλματα, οδήγησαν στη χρήση των ελαστικών αυτών από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα. Και παρόλο που η πιο μαλακή γόμα στο πέλμα τείνει να υποφέρει στην ζέστη, κατά τη διάρκεια ανάπτυξης των ελαστικών του WRC καταφέραμε να κατασκευάσουμε ένα ελαστικό το οποίο θα λειτουργεί εξίσου καλά στην Σαρδηνία όσο και στην Φινλανδία ή στην Αυστραλία.[…] Και πάλι όμως βγήκαμε στην κορυφή, και στην συνολική κατάταξη και στον αγώνα WRC2, όπου υπάρχει πάντα μεγαλύτερος ανταγωνισμός ανάμεσα στις διαφορετικές μάρκες ελαστικών.»

Νικητές στο Ράλι Φινλανδίας ήταν ο Άγγλος Kris Meeke και ο Ιρλανδός Paul Nagle (Citroën DS3 WRC) οι οποίοι άφησαν στη δεύτερη θέση τους Φινλανδούς Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Volkswagen Polo R WRC). Ο Ιρλανδός Craig Breen και ο Άγγλος Scott Martin (Citroën DS3 WRC) ολοκλήρωσαν την κορυφαία τριάδα της Michelin.

Ο επόμενος γύρος του WRC θα πραγματοποιηθεί στο Trier της Γερμανίας, 8-21 Αυγούστου. Εκεί θα παρουσιαστεί και η νέα έκδοση ‘FW2’ του MICHELIN Pilot Sport ειδικά εξελιγμένη για καιρικές συνθήκες με έντονες βροχοπτώσεις.

Το MICHELIN LTX Force S4/H4 και το MICHELIN Latitude H90/S80

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC
Exit mobile version