NEA

Valkyrie είναι η ονομασία της εξωτικής Aston Martin [vid]

Tο hypercar που ετοιμάζουν οι Aston Martin και Red Bull αφήνει πίσω του την κωδική ονομασία ΑΜ-RB 001 και πλέον έχει ένα κανονικό όνομα: Valkyrie!

Το όνομα αυτό προέρχεται από την Σκανδιναβική μυθολογία, και ήταν θηλυκές θεότητες οι οποίες αποφάσιζαν ποιοι θα σκοτωθούν στις μάχες. Το όνομα κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι καθώς συνεχίζει την παράδοση της εταιρίας που πηγαίνει πίσω στην δεκαετία του 1950 με μοντέλα που το όνομά τους αρχίζει από V. Επίσης, σε ότι αφορά την σημειολογία του ονόματος είναι προφανές ότι η νέα Aston Martin είναι αποφασισμένη να… εξοντώσει οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια έχει γίνει μέχρι σήμερα στα hypercars (μένει να δούμε την απάντηση της Mercedes).

Oι προδιαγραφές είναι πραγματικά εξωφρενικές και αγγίζουν ή και ξεπερνούν τα μονοθέσια της F1. Με ιπποδύναμη που θα αγγίζει τα 1.000 άλογα από έναν κινητήρα της Cosworth 6,5 λίτρων σε συνδυασμό με ένα υβριδικό σύστημα, θα φθάνει τα 320 χιλιόμετρα σε 10 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα θα ξεπερνά τα 402 χλμ/ώρα. Χάρη στην αεροδυναμική σχεδίαση του αμαξώματος που δανείζεται πολλά στοιχεία από τα μονοθέσια, θα είναι ικανή για πλευρικές επιταχύνσεις της τάξης των 4,5 G κάτι που μόνο στα αυτοκίνητα της F1 μπορούμε να συναντήσουμε.

Η Valkyrie η οποία εξελίσσεται μαζί με την Red Bull (και πολλές άλλες εταιρίες με έντονη δραστηριότητα στους αγώνες κάθε είδους), θα είναι έτοιμη μέσα στο 2017. Και αν σας περισσεύουν κοντά τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ και ψάχνετε που θα τα επενδύσετε, θα ξέρετε ήδη ότι οι μόλις 150 που θα κατασκευαστούν έχουν ήδη προπωληθεί (και εσείς δεν είστε μέσα στην λίστα…).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!