Σύστημα ελέγχου… λακκούβας στο νέο Ford Focus [vid]

Δεν γνωρίζουμε αν η Ford είχε στη μυαλό της τους ελληνικούς δρόμους, το σίγουρο όμως είναι ότι το σύστημα που θα φέρει το καινούριο Focus θα το λατρέψουμε.

Αυτό που η Ford ονομάζει pothole detection technology πιθανά να αποτελέσει το σημαντικότερο αξεσουάρ του νέου Focus. Ένα σύστημα που θα αντιλαμβάνεται εγκαίρως πότε ένας τροχός πρόκειται να πέσει σε μία λακκούβα, ρυθμίζοντας αυτόματα τη διαδρομή της ανάρτησης ώστε να μην κρεμάσει ελεύθερα. Από τη στιγμή που ο τροχός θα κατέβει μέχρι ένα συγκεκριμένο επίπεδο, όταν φτάσει η ώρα να βγει από τη λακκούβα, δεν θα χτυπήσει με τόση δύναμη στο απέναντι χείλος της.

Αυτή η λειτουργία μεταφράζεται σε λιγότερες ζάντες και ελαστικά κατεστραμμένα, μικρότερη καταπόνηση των αναρτήσεων και, βεβαίως, καλύτερη ποιότητα κύλισης. Το εν λόγω σύστημα θα περιλαμβάνεται στο Continuously Controlled Damping σύστημα αναρτήσεων, το οποίο θα ρυθμίζει την απόσβεση της ανάρτησης σε πραγματικό χρόνο, λαμβάνοντας δεδομένα από την κίνηση και επεξεργάζοντάς τα κάθε 2 milliseconds. Οι πίσω αναρτήσεις, μάλιστα, θα προετοιμάζονται ακόμα καλύτερα από τις μπροστινές, χάρη στον επιπλέον χρόνο και στ5ις πληροφορίες που θα λαμβάνουν από τις μπροστινές αναρτήσεις.

Exit mobile version