Τέλος ο Αριβαμπένε από τη Ferrari, στη θέση του ο Μπινότο [blog]

Ακέφαλη η Ferrari τεχνικά; Ο Σπύρος Πέττας προσπαθεί να βρει την ουσία ανάμεσα στις γραμμές…

Η είδηση είναι μεγάλη αλλά δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι έσκασε και σαν βόμβα. Ήταν καιρό στον αέρα ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε, ότι δηλαδή ο Ματία Μπινότο, ο τεχνικός διευθυντής θα αντικαθιστούσε τον Μαουρίτσιο Αριβαμπένε στη θέση του επικεφαλής της ιταλικής ομάδας.

Μια απόφαση που χαιρετίστηκε θερμά από το διεθνή τύπο, καθώς ο Αριβαμπένε είχε έλθει συχνά σε κόντρα με τους δημοσιογράφους και είχε δημιουργήσει αντιπάθειες. Επίσης, κακά τα ψέματα, είχε κάνει και πολλά λάθη. Με πιο χαρακτηριστικό αυτό στη Μόντσα το 2018 όταν δεν αξιοποίησε σωστά το δυναμικό του Φέτελ στις κατατακτήριες δοκιμές, με αποτέλεσμα η Ferrari να χάσει μια αναγκαία νίκη.

Ο διεθνής τύπος χαιρέτησε μάλιστα θετικά και το διορισμό του Μπινότο, καθώς επισημαίνει ότι προέρχεται από τα σπλάχνα της Ferrari, δουλεύει εκεί από το 1995, αναμόρφωσε το τμήμα κινητήρων, κατόπιν αναμόρφωσε το αεροδυναμικό τμήμα και τώρα έχει τα χέρια του γεμάτα καθώς η Ferrari ΠΡΕΠΕΙ να κατεβάσει το καλύτερο μονοθέσιο και το 2019 και να νικήσει επιτέλους τη Mercedes. Το οφείλει, απλά, στην ιστορία της…

Ο Μπινότο έχει τα χέρια του γεμάτα καθώς το 2019 θα πρέπει και να διαχειριστεί έναν δυσαρεστημένο Νο1 οδηγό όπως ο Φέτελ (είχε έρθει σε ρήξη με τον Αριβαμπένε) και έναν φέρελπι Νο2 οδηγό όπως ο Λεκλέρκ.

Ακέφαλη τεχνικά η Ferrari;

Όπως όλα δείχνουν μάλλον όχι. Ο Μπινότο περισσότερο μάνατζερ είναι παρά τεχνικός και παρότι ακόμη δεν έχει διασαφηνιστεί ποιός θα τον αντικαταστήσει στη θέση του τεχνικού διευθυντή, η Ferrari διαθέτει πολλούς άξιους τεχνικούς όπως ο πολύ επιτυχημένος αεροδυναμιστής (προερχόμενος από τα GT!) Ενρίκο Καρντίλε, ο αεροδυναμιστής Ντέιβιντ Σάντσεζ, ενώ δεν θα ποντάραμε και τόσο σε ένα άλλο όνομα που πρότεινε ο διεθνής τύπος, αυτό του Γάλου Λοράν Μεκιές που ακόμη δεν έχει δείξει την όποια αξία του σε μάχιμο πόστο.

Εξάλλου, όπως έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν στη Ferrari, τα τεχνικά τμήματα θα λογοδοτούν απευθείας στον Μπινότο. Οπότε είναι μια αλλαγή που μάλλον έγινε για καλό…

Ετικέτες

Σπύρος Πέττας

Με τεράστια δημοσιογραφική εμπειρία ο Σπύρος γνωρίζει απέξω και ανακατωτά την Formula 1...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close