Το επόμενο Honda Civic Type R θα είναι υβριδικό;

Οι Ιάπωνες έχουν ως στόχο μέχρι το 2025 όλη η ευρωπαϊκή τος γκάμα να αποτελείται από ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα.

Πρόσφατα είχαμε γράψει για αυτή την ανακοίνωση που έκανε η Honda στην Γενεύη καθώς και το για επερχόμενο ηλεκτρικό της μοντέλο. Αυτόματα η είδηση αυτή δίνει χώρο στις φήμες που θέλουν το επόμενο Civic Type R να είναι υβριδικό. Και αυτό επειδή το τωρινό Civic έχει πολύ δρόμο μπροστά του και η νέα του γενιά προβλέπεται να λανσαριστεί κάπου στα μέσα της νέας δεκαετίας.

Το λογικό είναι το νέο Civic Type R να είναι υβριδικό αλλά με διαφορετική προσέγγιση. Μία καλή θα ήταν όπως στην περίπτωση του υβριδικού CR-Z όπου μια πιο heavy duty διάταξη με ένα ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο μεταξύ της μετάδοσης και του θερμικού κινητήρα θα μπορούσε να δώσει έξτρα boost ή ακόμη και να κινεί για μερικά χιλιόμετρα «αθόρυβα» το Type R.

«Πιστεύουμε ότι θα ήταν αρκετά εύκολο να επιτύχουμε την απόδοση σε επίπεδα Type R με ένα ηλεκτρικό. Αλλά αυτό δεν αφορά μόνο την απόδοση”, δήλωσε στο pistonheads.com ο Kohei Hitomi, υπεύθυνος για το Honda E Prototype,. “Είναι επίσης θέμα κρατήματος, οδηγικής απόλαυσης και χειρισμού. Δεν πιστεύουμε ότι είναι τόσο απλό να το αντικαταστήσουμε με ηλεκτρική ενέργεια. Αυτή δεν είναι η σωστή κατεύθυνση για το TypeR”. Ευτυχώς, θα πρόσθετα…

Exit mobile version