Grand Prix Αυστρίας – Τι λέει η Pirelli


Σε λιγότερο από μια βδομάδα πάμε από έναν εκ των μεγαλύτερων σε απόσταση γύρων, στο πρόγραμμα της F1 (στη Γαλλία), στο μικρότερο, όσον αφορά στο χρόνο που απαιτείται για να διανυθεί, αυτόν της Αυστρίας.

Πρόκειται για το πρώτο δίδυμο αγώνων χωρίς ενδιάμεση διακοπή. Η χρονική διάρκεια ενός γύρου στο Red Bull Ring είναι κάτι πάνω από ένα λεπτό.

Το περσινό ρεκόρ των κατατακτήριων δοκιμών που είναι συνάμα ο ταχύτερος γύρος όλων των εποχών, σ’ αυτή την πίστα ήταν 1m03.130s. Δε θα μας εκπλήξει αν δούμε να καταρρίπτεται ξανά αυτό το Σαββατοκύριακο. Η Pirelli φέρνει στην Αυστρία τη γόμα C2 ως άσπρο σκληρό ελαστικό, τη γόμα C3 ως κίτρινο μέσο ελαστικό και τη γόμα C4 ως κόκκινο μαλακό ελαστικό.

Χαρακτηριστικά διαδρομής

Mario Isola – Επικεφαλής F1 και αγώνων αυτοκινήτου

“Όπως πέρυσι έτσι και φέτος έχουμε την ίδια επιλογή γομών σε Γαλλία και Αυστρία καθώς και πάλι οι δυο αγώνες διεξάγονται κολλητά χωρίς κενό μιας βδομάδας. Η διαφορά έγκειται στο ότι οι γόμες του 2019 έχουν ίσες αποστάσεις απόδοσης μεταξύ των, αυτό λογικά θα οδηγήσει σε ποικιλία στρατηγικών και καλύτερο συναγωνισμό. Η Αυστρία είναι μια ασυνήθιστη πίστα με πολλές τυφλές στροφές και απρόβλεπτους παράγοντες όπως ο καιρός και το κυκλοφοριακό. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται περίσσεια αυτοπεποίθησης και ακριβώς το σωστό σετάρισμα ώστε να πάρεις το μέγιστο από τα ελαστικά σ’ αυτή τη σύντομη διαδρομή και να αδράξεις όλες τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν: ειδικά στον τομέα της στρατηγικής. Το Σπήλμπεργκ είναι μια πίστα όπου πάντα, στο παρελθόν, βλέπαμε μερικά κομματάκια γόμας να αποκολλούνται λόγω θερμικής καταπόνησης: Έχουμε την πεποίθηση πως αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι διαφορετικά με τα ελαστικά του 2019 ”.

Άλλα νέα της Pirelli

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC
Exit mobile version