Ο “Πράσινος Χάρτης” του αεροδρομίου της Αθήνας Ελευθέριος Βενιζέλος

Ο “Πράσινος Χάρτης” του αεροδρομίου της Αθήνας Ελευθέριος Βενιζέλος παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση όπου ανεδείχθη η πολυσχιδή φύση των λειτουργιών που αναπτύσσονται σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο.

Έτσι, στην καθημερινή ατζέντα της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος περιέχονται ενότητες όπως η ποιότητα του αέρα, του νερού, ο θόρυβος, η διαχείριση των απορριμμάτων, η ανακύκλωση, η προστασία της μοναδικής πανίδας και χλωρίδας, οι σχέσεις με τις τοπικές κοινότητες, η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, η εκπαίδευση και η σωστή χρήση της ενέργειας. Τόσο από το 1996 (έτος σύστασης της εταιρείας αεροδρομίου) αλλά και από το 2001 όταν ξεκίνησαν οι πτήσεις, περιλαμβάνει σημαντικές στιγμές και πολλούς… προορισμούς. Παρακάτω αναφέρονται οι αξιομνημόνευτοι σταθμοί αυτής της σημαντικής πορείας.

Συστήματα Περιβαλλοντικής και Ενεργειακής Διαχείρισης: Ο ΔΑΑ έχει Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης πιστοποιημένο σύμφωνα με το πρότυπο EN ISO 14001 από το 2000 και είναι το πρώτο ελληνικό αεροδρόμιο που διαθέτει Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης πιστοποιημένο σύμφωνα με το πρότυπο EN ISO 50001 από το 2017.

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Συμμετοχή του ΔΑΑ στο εθελοντικό πρόγραμμα Airport Carbon Accreditation από το 2009 και πιστοποίησή του στο ανώτατο επίπεδο: Ουδέτερο Ισοζύγιο Άνθρακα από το 2017.

Τέλος στο πλαίσιο της εκδήλωσης δόθηκε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε μια τυχερή νικήτρια.

Exit mobile version