GP Βρετανίας: Προεπισκόπηση με την Pirelli

Για 3η φορά φέτος μετά το Μπαχρέιν και την Ισπανία, η Pirelli φέρνει στο Silverstone τις πιο σκληρές γόμες της γκάμας της – C1, C2, C3 – σκληρή λευκή, μέση κίτρινη και μαλακή κόκκινη αντίστοιχα.

Αυτές θα πρέπει να αντιμετωπίσουν μερικά από τα υψηλότερα ενεργειακά φορτία της σεζόν, τα οποία προκαλούν οι γρήγορες καμπές της διάσημης Βρετανικής πίστας. Εδώ διεξήχθη πριν από 70 χρόνια ο πρώτος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Λογικά λοιπόν το Silverstone αποτελεί πυρήνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, εξαιρετικά δημοφιλή για τους φιλάθλους.

Χαρακτηριστικά διαδρομής

Mario Isola – Επικεφαλής F1 και αγώνων αυτοκινήτου

Η νέα άσφαλτος έχει στρωθεί πολύ πρόσφατα οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την επίδρασή της στον ανταγωνισμό. Πιθανόν να καταστήσει την ήδη γρήγορη διαδρομή ακόμη γρηγορότερη. Έχουμε κάνει την ίδια επιλογή γομών με πέρυσι, λογικά θα ανταποκριθούν καλά στις απαιτήσεις των στροφών που είναι από τις μεγαλύτερες φέτος μαζί με μέρη όπως το Spa και η Suzuka. Με την νέα άσφαλτο και τον διάσημα απρόβλεπτο Βρετανικό καιρό σίγουρα θα υπάρξουν άγνωστοι παράγοντες στο φετινό αγώνα του Silverstone. Οπότε η συλλογή δεδομένων στις ελεύθερες δοκιμές είναι πιο σημαντική από το συνηθισμένο, ώστε να χαραχθεί η καλύτερη στρατηγική ”.

Άλλα νέα της Pirelli

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC
Exit mobile version