Η Toyota επενδύει 539 εκ. ευρώ στην κινέζικη DiDi

Οι Ιάπωνες έχουν αποφασίσει να επενδύσουν επάνω στο όραμά τους για τις μετακινήσεις το μέλλοντος και αυτή είναι μία σημαντική κίνηση προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Αναφορικά με την DiDi, είναι μία εταιρία που ειδικεύεται στο ride-hailing. Η συνεργασία της με την Toyota ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2018, με στόχο την εξέλιξη εφαρμογών για την κινητικότητα και τις κοινόχρηστες πλατφόρμες της Toyota, συμπεριλαμβανομένης της εικονιζόμενης e-Palette. Αυτή η συνεργασία, πλέον, δείχνει να περνάει σε μία νέα φάση. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, η Toyota στοχεύει να δημιουργήσει πιο αποδοτικές και υψηλής ποιότητας ride-hailing υπηρεσίες. Γι’ αυτό το λόγο θα συνεργαστεί ώστε να επεκτείνει τις διάφορες διασυνδεδεμένες υπηρεσίες που παρέχει η MSPF [Platform Mobility Services], συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης οχημάτων, της συντήρησης, της ασφάλισης και της χρηματοδότησης για τους πελάτες της κινέζικης αγοράς.

Ο Shigeki Tomoyama, αντιπρόεδρος της Toyota στον τομέα της διασύνδεσης οχημάτων, δήλωσε σχετικά πως «Είμαι ενθουσιασμένος που ενισχύουμε τη συνεργασία μας, η οποία χρησιμοποιεί τις συνδεδεμένες τεχνολογίες της Toyota και τα BEV επόμενης γενιάς, με την DiDi, ηγέτη της αγοράς υπηρεσιών κινητικότητας της Κίνας. Βλέποντας μπροστά, θα συνεργαστούμε με την DiDi για να αναπτύξουμε υπηρεσίες που είναι πιο ελκυστικές, ασφαλείς και σίγουρες για τους πελάτες μας στην Κίνα».

Με τη σειρά του, ο αντιπρόεδρος της DiDi, Stephen Zhu, συμπλήρωσε πως «Η DiDi δεσμεύεται να βοηθήσει τις πόλεις μας να επιτύχουν νέους στόχους ενέργειας και έξυπνων μεταφορών με συνεργάτες εγχώριους και ξένους. Αναμένουμε να συνδυάσουμε την τεχνογνωσία της DiDi σε μεγάλες κλίμακες κινητικότητας, βασισμένες σε AI, με την κορυφαία τεχνολογία οχημάτων της Toyota για να δημιουργήσουμε ένα ευφυές πλαίσιο μεταφορών επόμενης γενιάς για βιώσιμες πόλεις».

Exit mobile version