Grand Prix Ιταλίας: μεσαίες γόμες για τα Pirelli στο ναό της ταχύτητας!

Για τον εντός έδρας αγώνα της Pirelli, στη Monza, επελέγη η γόμα C2 ως το λευκό σκληρό ελαστικό, η C3 ως το κίτρινο, μέσο ελαστικό και η C4 ως το κόκκινο μαλακό ελαστικό: Πρόκειται για τον πιο δημοφιλή συνδυασμό φέτος.

Αυτή η επιλογή είναι ο καλύτερος συμβιβασμός για την αντιμετώπιση των ποικίλων απαιτήσεων του «ναού της ταχύτητας». Με την πάροδο των χρόνων η πίστα έχει αποκτήσει μερικά πιο αργά και πιο τεχνικά κομμάτια πέρα από τις μεγάλες ευθείες και τις καμπές που δημιούργησαν τη φήμη της Monza: Σ’ αυτή την πίστα έχουν γίνει περισσότεροι αγώνες, απ’ οπουδήποτε αλλού.

Χαρακτηριστικά της πίστας

Mario Isola – Επικεφαλής F1 και αγώνων αυτοκινήτου

“Η Monza παραμένει μια μεγάλη πρόκληση για τους οδηγούς, τα μονοθέσια και τα ελαστικά: μοιάζει λίγο με το Spa που διεξήχθη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Σε αντίθεση με πέρυσι δεν έχουμε την ίδια επιλογή ελαστικών στους δυο αγώνες. Στο Spa χρησιμοποιήσαμε σκληρότερα ελαστικά σε σχέση με το 2018 ενώ για τη Monza η πιο μαλακή επιλογή είναι λίγο μαλακότερη απ’ ότι πέρυσι. Το 2018 επετεύχθη ο ταχύτερος γύρος όλων των εποχών στην ιστορία της Formula 1 στις κατατακτήριες δοκιμές της Monza. Τα μονοθέσια είναι ακόμη ταχύτερα φέτος, οπότε δεν αποκλείεται να δούμε να γράφεται και φέτος ιστορία. Μολονότι η παράδοση στη Monza θέλει τα προσπεράσματα να είναι δύσκολα, πέρυσι στον αγώνα είδαμε πως η στρατηγική μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο. Τα τελευταία δυο χρόνια έχει βρέξει κάποια στιγμή μέσα στο τριήμερο στη Monza, οπότε ο καιρός προσθέτει άλλη μια παράμετρο σε μια αμφίρροπη μάχη με πολύ μικρές διαφορές”.

Άλλα νέα της Pirelli

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC
Exit mobile version