Grand Prix Ρωσίας – Προεπισκόπηση: Ελαστικά για την λεία άσφαλτο του Sochi

Η πίστα του Sochi έχει σχετικά λεία άσφαλτο οπότε φέτος, επιλέγηκαν ελαστικά από το μέσο της γκάμας P Zero Formula 1: C2 ως άσπρη μαλακή, C3 ως κίτρινη μέση και C4 ως κόκκινη μαλακή.

Είναι μια επιλογή ένα επίπεδο πιο σκληρή από την αντίστοιχη περσινή στη Ρωσία και ένα επίπεδο πιο σκληρή από τις γόμες που είδαμε στη Σιγκαπούρη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Χαρακτηριστικά πίστας

Mario Isola – Επικεφαλής F1 και αγώνων αυτοκινήτου

“Καθότι η Ρωσία επανήλθε σε φθινοπωρινή ημερομηνία, από πέρυσι, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι μπορεί να αλλάξει σε σχέση με το 2018. Διαλέξαμε ελαστικά από το μέσον της γκάμας μας – ένα επίπεδο πιο σκληρά από πέρυσι – τα οποία λογικά θα καλύψουν τις ποικίλες συνθήκες. Οι φορτίσεις στο διαμήκη άξονα είναι πιο σημαντικές από τις πλευρικές για τα ελαστικά, σ’ αυτή την πίστα. Το κράτημα βελτιώνεται πολύ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η προσαρμογή του σεταρίσματος και της στρατηγικής ελαστικών στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της πίστας θα είναι ένα από τα κλειδιά για την επιτυχία στο Σότσι. Πέρυσι ο Valtteri Bottas πέτυχε στις κατατακτήριες δοκιμές απόλυτο ρεκόρ πίστας, έχει ενδιαφέρον να δούμε αν αυτό θα κατέβει κι άλλο φέτος”.

Άλλα νέα της Pirelli

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC
Exit mobile version