GP Μεξικό – Προεπισκόπηση: Ελαστικά από το μέσο της γκάμας σε μεγάλο υψόμετρο

Το Μεξικό είναι μια σχετικά νέα πίστα που έχει τις ρίζες της στο παρελθόν και περιέχει λίγο απ’ όλα. Επελέγησαν ελαστικά από το μέσο της γκάμας Pirelli και για τους δυο, διαδοχικούς αγώνες επί Αμερικανικού εδάφους.

Φέτος προηγείται το Μεξικό και ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, μια βδομάδα μετά. Οπότε στο Αυτοκινητοδρόμιο Hermanos Rodriguez – που πήρε το όνομά του από τους δυο πιο γνωστούς ντόπιους οδηγούς αγώνων – θα δούμε τη γόμα C2 ως σκληρή/άσπρη, τη γόμα C3 ως μέση/κίτρινη και τη γόμα C4 ως μαλακή/κόκκινη. Πέρυσι ο οδηγός της Mercedes, Lewis Hamilton εξασφάλισε τη διατήρηση του τίτλου, στο Μεξικάνικο Grand Prix: Φέτος έχει ακόμη μια ευκαιρία να σφραγίσει τον τίτλο στην πόλη του Μεξικό.

Χαρακτηριστικά πίστας

Mario Isola – Επικεφαλής F1 και αγώνων αυτοκινήτου

“Το Μεξικό ήταν πάντα ένας σκληρός και απρόβλεπτος αγώνας με φανταστική ατμόσφαιρα: ειδικά στο τμήμα του σταδίου όπου οι οδηγοί μπορούν ν’ ακούσουν τους οπαδούς να ζητωκραυγάζουν. Υπάρχουν μερικές καλές ευκαιρίες για προσπέρασμα στο γύρο. Έχουμε δει διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις στο παρελθόν. Επίσης οι καιρικές συνθήκες είναι ευμετάβλητες. Το υψόμετρο στην πόλη του Μεξικού ξεκάθαρα επηρεάζει το σετάρισμα των μονοθεσίων και αυτό έχει αντίκτυπο και στα ελαστικά. Παρότι οι κλίσεις στις αεροτομές είναι μεγάλες, η αεροδυναμική απόδοση είναι μειωμένη, αυτό οδηγεί σε πολλά γλιστρήματα. Ακόμη μια φορά κάναμε πιο σκληρή επιλογή γομών απ’ ότι πέρυσι: αυτό θα επιτρέψει στους οδηγούς να πιέσουν τα ελαστικά στο όριο ”.

Άλλα νέα της Pirelli

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC
Exit mobile version